K1 i Boks

Usyk ne zamjera Joshui na ispadima, a obratio se i Putinu: ‘On misli da je snažan, a zapravo je slabić‘

Oleksandr Usyk

 Kevin Quigley/dmg media/Profimedia
Jedan od dvojice najboljih teškaša na svijetu nije se naljutio na britanskog teškaša

Vrlo smireno reagirao je Oleksandr Usyk dok je Anthony Joshua bio ‘‘u elementu‘‘ nakon proglašenja pobjednika u subotu navečer. Usyk je i u revanšu proglašen pobjednikom, a Anthony Joshua na prvu se jako teško nosio s porazom.

Već je više puta spomenuto kako je Joshua imao mentalni slom i seriju nepotrebnih ekscesa, a u videu ispod ovog odlomka možete pogledati kako je sve to izgledalo.

Mnogi se dive Usyku što nije pokazao niti djelić nekakve ljutnje i agresije prema Joshui koji mu je na mnoge načine iskazao nepoštovanje tijekom te neslavne sekvence britanskog teškaša. Usyk je na konferenciji za medije pojasnio zašto ga Joshuino ponašanje nije uvrijedilo.

‘‘Nisam previše razmišljao o tome što je izrekao dok je bio frustriran. Bile su to uobičajene emocije. Sve je okej, samo smo trebali odraditi kratki razgovor. Prihvaćam one dobre stvari koje je rekao o meni, ali ne uzimam ih k srcu, jer želim ostati skroman. Ne želim da moj ponos raste. Ne vjerujem previše u komplimente. Onog koji se uzdiže, Bog će prizemljiti. Onaj koji je prizemljen, Bog će ga uzvisiti.‘‘, započeo je Usyk, a zatim je ipak uputio određeno upozorenje Joshui.

‘‘Nemam ništa osim poštovanja prema Joshui. Emocije su ga svladale i bio je pomalo nasilan prema nekima od mojih kolega, ali ja mu ne preporučam obračun golim šakama protiv njih, jer većina njih su snažni ulični borci. Ja imam 20 pobjeda u ovom trenutku, ali neki od tih tipova imaju 25 i to nokautom.‘‘, dodao je Oleksandr.

Sjajnog ukrajinskog teškaša sada zanima samo jedan protivnik, a to je Tyson Fury. Usyk se nada kako se ‘‘Gypsy King‘‘ nije definitivno umirovio, jer Usykova želja za obračunom s Furyjem jako je velika.

‘‘To je nešto o čemu sanjam svaki dan. Prebit ću ga.‘‘, poruka je Usyk.

Veliku motivaciju imao je Oleksandr Usyk uoči revanša protiv Joshue. Izuzev svih pojaseva koji su bili u igri, Usyk je htio učiniti svoju državu ponosnom i borio se za sve Ukrajince koji sudjeluju u obrani domovine od ruske invazije.

‘‘Hvala Bogu da pojasevi stižu natrag u Ukrajinu. Pobjeda je za nas i Ukrajina je pobijedila. Ljudi podcjenjuju što se događa u Ukrajini. Molim vas da otvorite oči i pogledate što se događa. Ukrajinci nikad ne odustaju, uvijek idemo do kraja i na koncu pobijedimo. Samo nam treba nešto više vremena.‘‘, rekao je Usyk, a uputio je i poruku Vladimiru Putinu.

‘‘On sve ovo radi misleći da je snažan, ali zapravo nije. Da je uistinu snažan, ne bi imao potrebu pokazivati to. On je pravi slabić.‘‘

Linker
30. travanj 2024 05:07