K1 i Boks

Usyk o meču protiv Tysona Furyja ‘Već sutra spreman sam boriti se protiv Furyja!‘

Oleksandr Usyk

 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
36-godišnji Ukrajinac ne skriva kojem meču se najviše nada, ali slijedi mu nova runda pregovora

Dvojica teškaša više nego pozorno pratili su sinoćnji obračun između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa. Jedan od njih definitivno je Tyson Fury, WBC-ov prvak teške kategorije i vjerojatno sljedeći Usykov protivnik.

Fury i Usyk ranije ove godine pokušali su ugovoriti međusobni obračun za ujedinjenje svjetskih titula u teškoj kategoriji, ali nakon dugih pregovora i brojnih obrata od strane Furyja, Usyk se povukao iz pregovora. Ukrajinac je nedugo poslije uparen s Danielom Duboisom koji je ‘‘title shot‘‘ dobio ka obvezni izazivač prema WBA federaciji. Usyk je sinoć u Poljskoj porazio Duboisa tehničkim nokautom u devetoj rundi, a naravno da nas je sve zanimalo što misli o potencijalnom meču protiv Tysona Furyja.

‘‘Spreman sam sutra boriti se s Tysonom Furyjem. Spreman sam! Sljedeći meč želim odraditi protiv Tysona Furyja, ali nisam siguran želi li Fury taj meč? Trenutno jedva čekam vidjeti svoju djecu i doći kući. Nedostaje mi moja obitelj.‘‘, rekao je Usyk u intervjuu nakon meča s Duboisom.

Tyson Fury 28. listopada (deseti mjesec) boksati će protiv Francisa Ngannoua. Furyjeva titula svjetskog prvaka neće biti u igri tijekom tog meča i ‘‘Gypsy King‘‘ ostati će svjetskim prvakom čak i u slučaju iznenadnog poraza od Ngannoua. Za očekivati je da će Fury lakoćom odraditi meč protiv MMA borca bez iskustva u profesionalnom boksu, a onda bi na red trebao doći meč protiv Usyka.

Ukoliko se Usyk i Fury opet ne uspiju dogovoriti, dolazimo do drugog boksača koji je s posebnom pažnjom pogledao meč Usyka i Duboisa. Radi se naravno o našem Filipu Hrgoviću, prvorangiranom izazivaču na IBF-ovoj rang ljestvici. Hrgović bi trebao doći na red kao sljedeći obvezni izazivač, ali u slučaju da se Usyk i Fury dogovore za ujedinjenje titula, Hrgović će vjerojatno pričekati rasplet tog meča i potencijalnog revanša. Na upit o meču s Hrgovićem, Usyk nije dao konkretan odgovor. Istaknuo je kako će se njegovi promotori i menadžeri pobrinuti za sljedeći meč, a on se trenutno samo želi adekvatno odmoriti u društvu svoje obitelji.

Linker
25. travanj 2024 14:21