K1 i Boks

Usyk opisivao elitne teškaše; jednima pokazao respekt, a drugima se narugao. Evo što je rekao o Hrgoviću

Oleksandr Usyk

 BRUNO DE CARVALHO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Bruno De Carvalho/zuma Press/profimedia
Neporaženi Ukrajinac imao je zadatak opisati boksače riječima koje mu prve padnu na pamet

Tijekom intervjua za portal Vringe, Oleksandru Usiku bio je predstavljen popis desetorice elitnih teškaša, a neporaženi Ukrajinac dobio je zadatak da svakog boksača koji se nalazi na predmetnoj listi opiše riječima koje mu prve padnu na pamet. Vlasnik pojaseva po WBA, WBO i IBF verziji o nekim je teškašima s popisa govorio biranim riječima, dok se drugima poprilično narugao.

Započeo je sa samim sobom, upotrijebivši pritom riječ "pravda". Sljedeći je na redu bio Tyson Fury, kojeg je opisao kao "kraljicu cigana", ismijavši tako nadimak popularnog "Gypsy Kinga". Govoreći o Anthonyju Joshuu držao se "keep it simple" pristupa i rekao samo "AJ", dok je uz ime Deontaya Wildera istaknuo riječ "nokaut". Andyja Ruiza, pak, nazvao je "meksičkim ratnikom".

Ono što je, iz perspektive hrvatske borilačke publike, posebno zanimljivo jest da je Filipa Hrgovića okarakterizirao kao "ozbiljnog tipa". Zhileija Zhanga proglasio je "željeznom bradom", dok je Joea Joycea posprdno nazvao "sporim". Za Dilliana Whytea ustvrdio je kako je "opasan", a za Josepha Parkera da je "Furyjev prijatelj".

Usyk se, također, nakratko vratio u prošlost i novinarima Vringea otkrio s kojim bi boksačkim velikanima volio ući u ring kad bi to bilo moguće.

"Joe Luis, jedan od najvećih prvaka teške kategorije u povijesti boksa. Vrlo snažan i tehnički potkovan za svoje vrijeme. Drugi je Mike Tyson; bio je brz, snažan i nezaustavljiv. Bilo bi zanimljivo boriti se s takvim protivnikom", zaključio je 36-godišnji Ukrajinac.

Linker
15. svibanj 2024 02:48