K1 i Boks

Poznate su sve informacije o meču Usyka i Duboisa: Evo koliko će zaraditi, a lokacija će vas iznenaditi!

Oleksandr Usyk

 Rita Franca/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ukrajinac Oleksandr Usyk dobit će veći dio kolača kad je ukupni honorar u pitanju

Najavljivali smo protekli tjedan kako će se 25. svibnja (peti mjesec) održati licitacija honorara za meč između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa, a poznati su i rezultati te licitacije honorara.

Glavnu bitku za organizaciju tog meča vodili su Frank Warren kao promotor Daniela Duboisa i Alex Krassyuk kao Usykov promotor. Warrenova ponuda na kraju je bila osjetno manja od Krassyukove i Usykov promotor glatko je odnio pobjedu i prava na organizaciju ovog meča.

Warrenova konačna ponuda iznosila je 5,6 milijuna američkih dolara, a Krassyuk je dublje posegnuo u džep i ponudio je 8 milijuna američkih dolara. Odmah je utvrđeno i kako će novac biti raspodijeljen.

Usyku će pripasti 75 posto ukupnog honorara, odnosno 6 milijuna američkih dolara. Dubois će se morati zadovoljiti s 25 posto, odnosno sa 2 milijuna dolara. No, osim honorara, Krassyuk je odmah otkrio gdje će meč najvjerojatnije održati, a mnogi bi mogli ostati iznenađeni.

Poljski grad Wroclaw bit će grad domaćin, a borba je planirana za 12. kolovoza (osmi mjesec). Dakle, nedugo nakon što smo svjedočili meču Alena Babića i Lukasza Rozanskog u Poljskoj, još jedan meč za svjetsku boksačku titulu održat će se na teritoriju Poljske.

Organizatorima preostaje nadati se da će Daniel Dubois biti spreman za meč i da se uistinu oporavio od teške ozljede koljena. Vjerujemo da neće biti problema i da nas tijekom ljeta čeka zanimljiv teškaški meč. Ulog će biti tri Usykova pojas svjetskog prvaka (WBA, IBF i WBO).

Linker
19. travanj 2024 14:22