K1 i Boks

Usyk u stilu ‘Hitmana‘ otvorio medijsku priču za svoj revanš s Furyjem: Jednom je fotografijom ušao u um Britanca

Oleksandr Usyk

 SCREENSHOOT (X, TNT SPORTS)
Usyk je još jednom pokazao svoju karizmatičnost

Tyson Fury i Oleksandr Usyk ponovno su ukrstili poglede u Londonu na prvoj press konferenciji uoči njihovog iščekivanog revanša, gdje će još jednom odlučivati tko je neprikosnoveni kralj teške kategorije. Pet mjeseci ranije, ova dva boksačka titana stali su jedan nasuprot drugoga u borbi za apsolutnu nadmoć, s Furyjem koji je donio WBC pojas na stol, dok je Usyk imao u rukama IBF, WBA i WBO titule.

U dramatičnih 12 rundi, prepunih udaraca i tehničkog nadmetanja, Usyk je izašao kao pobjednik podijeljenom odlukom sudaca, zahvaljujući posebno presudnoj devetoj rundi u kojoj je Fury bio gotovo oboren, a Ukrajinac zadao ključni udarac koji ga je poslao na konopce. S tim potezom, Usyk je potvrdio status boksačke legende, a njegova pobjeda donijela mu je mjesto u povijesti kao drugom čovjeku koji je uspio postati neosporni prvak u dvije težinske kategorije – kruzer i teška.

Fury, poznat po svojoj borbenosti, odmah je aktivirao klauzulu o revanšu, odlučan da vrati ono što vjeruje da je nepravedno izgubljeno. U međuvremenu, Usyk je morao predati IBF pojas kako bi održao dogovor za uzvratnu borbu, no to ga nije nimalo pokolebalo – u ring će ući s istim samopouzdanjem koje ga je krasilo i u prvom meču.

Na konferenciji, Usyk je, s prepoznatljivim smiješkom, otvorio aktovku i izvadio dvije fotografije – jedna je prikazivala trenutak kada je pogodio Furyja svojim najjačim udarcem. Fury je potpisao fotografiju bez oklijevanja, dok je Usykov menadžer, Egis Klimas, u šali rekao da će slika već sutra biti na eBayu.

Fury, poznat po velikim riječima i još većim djelima u revanšima, nije se dao smesti te je najavio nokaut u drugoj borbi, tvrdeći da mu povijest ide u prilog. "Svi znaju što radim u uzvratnim borbama," rekao je Fury, zračeći samopouzdanjem. "Ovoga puta, neće biti nikakve sumnje tko je najbolji teškaš na svijetu."

Službeni početak trening kampa sada je i formalno potvrđen, a borba zakazana za 21. prosinca u Rijadu, Saudijska Arabija, uz spektakularni uvodni program, obećava biti pravi praznik za ljubitelje boksa.

Linker
24. listopad 2024 17:17