K1 i Boks

Tyson Fury otkrio kako je bodovao meč između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola

Artur Beterbiev vs Dmirty Bivol; Tyson Fury

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia; Philip Sharkey/TGS Photo/Shutter/Shutterstock Editorial/Profimedia
Konačni rezultat borbe Beterbieva i Bivola izazvao je mnoge rasprave u svijetu boksa

Službeni rezultat borbe između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola izazvao je mnogo rasprava u svijetu boksa. Nakon napetog i vrlo podjednakog dvoboja koji je mogao otići na bilo koju stranu, Beterbiev je izašao kao pobjednik i postao apsolutni prvak u poluteškoj kategoriji.

Međutim, donesena odluka izazvala je podijeljene reakcije. Dok su neki smatrali da je Beterbiev zasluženo pobijedio, drugi su imali drugačije mišljenje. Neki su borbu vidjeli kao izjednačenu, dok su neki smatrali da je Bivol trebao pobijediti. Iako je Bivol sportski prihvatio poraz, njegov tim nije bio zadovoljan konačnim rezultatom.

Nedugo nakon borbe, Bivolov tim je podnio službenu žalbu protiv odluke, a ubrzo su zatražili i revanš. Eddie Hearn, Bivolov promotor, oštro je kritizirao jednog od sudaca koji je borbu bodovao 116-112 u korist Beterbieva, a mnogi su stručnjaci i fanovi počeli dijeliti svoje vlastite procjene rezultata borbe.

Jedan od onih koji su bili upitani za mišljenje je i Tyson Fury, koji se priprema za svoj revanš protiv Oleksandra Usyka. Fury je tijekom intervjua za ESPN komentirao borbu između Beterbieva i Bivola te otkrio kako je on bodovao taj meč.

Fury je izjavio da se slaže s konačnom odlukom i da je borbu ocijenio u korist Beterbieva. ‘‘Kralj Cigana‘‘ je bodovao 115-113 za Beterbieva, što je isti rezultat koji je dao sudac Glenn Feldman.

Linker
24. listopad 2024 17:17