K1 i Boks

Usyk uoči revanša protiv Joshue: ‘Iako dolazim kao prvak, neće ovo biti lak zadatak za mene‘

Oleksandr Usyk

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
35-godišnji ukrajinski teškaš ne planira podcijeniti svog protivnika

Ukrajinski teškaš Oleksandr Usyk oduševio je boksačku javnost krajem devetog mjeseca prošle godine. Svi smo znali da je Usyk sjajan boksač, ali nametalo se pitanje može li on parirati vrhunskim teškašima.

Usyk je popularnost stekao kroz ‘‘cruiser‘‘ kategoriju gdje je ujedinio sve pojaseve, a debi u teškoj kategoriji odradio je u desetom mjesecu 2019. godine. Prekidom krajem sedme runde pobijedio je Chazza Witherspoona, a uslijedila je i pobjeda protiv Dereka Chisore. Anthony Joshua bio je ipak osjetno veći zalogaj od spomenute dvojice i tu smo trebali dobiti mnoge odgovore u vezi Usykovih mogućnosti.

Odgovore smo na koncu i dobili, a zaključak je kako Usyk itekako zaslužuje mjesto pri samom vrhu teške kategorije. Priliku za dodatnu potvrdu imat će ovog vikenda u revanšu protiv Anthonyja Joshue. Iako je do pobjede u prvom meču došao uvjerljivo, Usyk je svjestan da je svaki meč drukčiji i da ga čeka težak zadatak.

‘‘Razlika ovaj put leži u tome da ću ući s pojasevima. Drugi po redu ću izlaziti u ring, svi će čekati mene. Ali svjestan sam da kad uđem u ring kao prvak, to ne znači da će mi biti lakše. I dalje moram odraditi posao kako treba, a to neće bit lak zadatak za mene.‘‘, rekao je Usyk za Sky Sports.

U prvom meču Joshua se jako teško nosio s Usykovom brzinom i radom nogu. Ukrajinac je sjajno koristio kuteve iz kojih je otvarao Joshuu brzim prednjim direktima, a veću štetu tražio bi kroz lijevi direkt i kroše. Osjetno teži i krupniji Joshua nije imao adekvatno rješenje, no i Usyk će u ovaj meč ući nešto drukčije nego prošli put.

‘‘Neću vam puno govoriti o svojoj strategiji. Nešto sam teži nego prošli put. Nisam siguran koliko ću težiti na dan borbe, ali vidjet ćemo u petak na vaganju. Nisam čovjek od predviđanja. Sve ćete vidjeti u subotu navečer, a ja ću samo odraditi posao koji moram odraditi.‘‘, rekao je sjajni ukrajinski teškaš.

Saudijska Arabija ugostit će ovaj meč, a na istoj priredbi boksat će i naš Filip Hrgović kojeg čeka obračun s kineskim teškašem Zhilei Zhangom. Sjajna boksačka priredba nas čeka, a strpiti se moramo još samo nekoliko dana.

Linker
26. travanj 2024 18:59