K1 i Boks

Usyk želi revanš protiv Joshue odraditi u Ukrajini, Hearnu se ta ideja ne sviđa

Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua
 Adrian DENNIS/AFP
Očito je kako će Oleksandr Usyk svoje tri titulu svjetskog prvaka morati potvrditi na britanskom tlu

Istog trenutka kad je Oleksandr Usyk saznao sudačku odluku kojom je savladao Anthonyja Joshuu, osvojivši WBA, WBO i IBF pojaseve svjetskog prvaka teške kategorije, Ukrajinac je bio svjestan kako će imati zadatak istu pobjedu još jednom ponoviti. Joshua je dovoljno velika zvijezda da svaki svoj veliki meč može ugovorno osigurati klauzulom o revanšu, a istu će naravno aktivirati, što je uostalom sam nedavno nakon meča potvrdio.

Nitko u međuvremenu ne može braniti novom prvaku da u svom uspjehu uživa. To je i on sam prvobitno poželio, otkrivši kako je predugo bio odvojen od obitelji te kako su mu samo oni na pameti. Ipak, na konferenciji za medije nakon meča otkrio je još jednu želju. To je ta da revanš odradi u Ukrajini. Nastupiti u domovini mu je već neko vrijeme velika želja, nakon što je sve najveće uspjehe postigao u inozemstvu.

Da bi se tako nešto ostvarilo, zeleno svjetlo morao bi dati čelnik Matchroom Boxinga Eddie Hearn, čovjek koji nikako ne može biti zadovoljan Joshuinim porazom, posebno ako se zna koliko novaca bi donio meč za ujedinjenje titula između Joshue i Tysona Furyja. Sad je naravno aktualan taj problem što titule koje bi u taj meč trebao unijeti više nisu kod Joshue.

"Pogledao sam na sudačke kartice. Joshua je vodio nakon osam rundi, a onda je izgubio sve četiri runde do kraja na svakoj sudačkoj kartici i to je ono što je odlučilo", rekao je Hearn nedugo nakon meča.

Pogled na sudačke kartice zapravo nam otkriva drugačiju sliku. Joshua je vodio samo na jednoj sudačkom kartici, onoj koja je na kraju donijela rezultat 115:113. Na jednoj je bilo neodlučeno, dok je na jednoj Usyk uzeo četiri runde, Joshua tri te je osma runda bodovana 10:10. To nam dokazuje kako je meč zapravo bio potpuno izjednačen.

Ipak, ono što se svakako može zaključiti je to kako je za Usykovu pobjedu zaslužna njegova bolja priprema za završnicu meča. Nakon kraja istog, on je izgledao kao da bez problema može još nekoliko rundi držati isti tempo.

Što se tiče eventualnog revanša u Ukrajini, Hearn je podosta lako odbacio tu ideju.

"Izuzetno je mala mogućnost za tako nešto. Ukrajina baš i nije najbolji izbor za veljaču. Radit ćemo zajedno da bi još jednom sve doveli do maksimalno mogućih rezultata. Ukrajina zato baš i nije opcija. Mislim da će se meč ponovno održati u Ujedinjenom Kraljevstvu", potvrdio je Hearn.

Gledajući na datum, Wembley stadion djeluje kao najbolje moguće rješenje i najvjerojatnija opcija.

Uostalom, Usyku je za sada Ujedinjeno Kraljevstvo itekako odgovaralo. U Londonu je osvojio olimpijsko zlato, u Manchesteru je savladao Tonyja Bellewa obranivši titulu apsolutnog prvaka cruiser kategorije, a sad je ponovno u Londonu došao do svog najvećeg rezultata. Nema sumnje kako se tamo također osjeća kao kod kuće. Uostalom, to je pokazao svojom izvedbom nasred stadiona Tottenhama.

Linker
25. travanj 2024 04:26