K1 i Boks

Usykov menadžer otkrio potencijalne lokacije za meč s Furyjem!: ‘Pregovaramo sa tri zemlje Bliskog istoka‘

Oleksandr Usyk 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Rekao je da ‘‘najgori slučaj‘‘ Wembley ili neki drugi stadion u Velikoj Britaniji

Priče oko borbe za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Oleksandera Usyka sve su češće, a već se uvelike pregovara o lokaciji i potencijalnom datumu te spektakularne borbe tako da sve upućuje na to da će se to uskoro i dogoditi.

Još od osvajanja pojaseva u teškoj kategoriji i prve pobjede nad Anthonyjem Joshuom, Usyk gaji aspiracije za ujedinjenjem svih titula, a to također želi i Fury. Velikom pobjedom u revanšu protiv Joshue potvrdio je kako je to jedini logičan korak za fantastičnog Usyka, jer trenutno nema veće borbe u svijetu boksa.

Usykov promotor Alexander Krassyuk je za SecondsOut govorio kako su trenutno u fazi dogovora lokacije, a njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

‘‘Imamo jednostavniju varijantu da to održimo na Wembleyju ili Cardiffu ili nekoj drugoj lokaciji u Velikoj Britaniji. Ali sve dok radimo za našeg čovjeka koji je najbolji teškaš na svijetu, moramo mu osigurati najbolje moguće uvjete. Sad radimo na tome. Još smo u pregovorima sa tri zemlje na Bliskom istoku, ali uvijek imamo tu opciju sa Velikom Britanijom.‘‘, rekao je Krassyuk.

‘‘U najgorem slučaju će se održati na Wembleyju ili nekom drugom stadionu u Velikoj Britaniji. Drugi scenarij je da će se održati negdje na Bliskom istoku. Rok do kojeg se lokacija mora utvrditi je 4.3.‘‘, dodao je.

Otkrio je i kako nisu uspjeli postići dogovor da se borba održi u trećem mjesecu, tako da su do tada stavili rok da se barem lokacija mora dogovoriti. Rekao je i da ukoliko se do tad ne uspije dogovoriti, ‘‘borba se možda nikad i ne dogodi‘‘.

Linker
24. travanj 2024 05:35