K1 i Boks

Wilderov trener prognozirao meč između Usyka i Duboisa: ‘Nokautirat će ga, sve će vrlo rano saznati‘

Oleksandr Usyk i Daniel Dubois 

 Yui Mok/PA Images/Profimedia
Uistinu je teško zamisliti da mu Dubois može pružiti nešto što Joshua nije uspio, no ipak su rijetki koji predviđaju da će Usyk nokautirati njega

Tri dana nas dijele do novog nastupa Oleksandera Usyka, prvaka teške kategorije. Nakon dvije pobjede nad Anthonyjem Joshuom, konačno ćemo ga gledati protiv nekog drugog protivnika. U subotu u Poljskoj će to biti Daniel Dubois, obavezni izazivač koji će pokušati šokirati svijet i Usyku preoteti titule.

Neće to biti lagan zadatak, a toga je sigurno svjestan i sam. Kladionice mu također ne vjeruju, a brojni predviđaju školu boksa od strane Usyka. Wilderov trener, Malik Scott, također je dao svoje viđenje ovog teškaškog obračuna:

‘‘Moj odabir je Usyk i mislim da će pobijediti prekidom. Dubois je velik tip, i očito je da će ga povrijediti ako ga pogodi, ali što onda? Usyk ima jednu od najboljih brada u teškoj kategoriji. Njegov problem s primanjem udaraca nema veze s bradom, jer primao je i jače udarce od većih boksača nego što je Daniel Dubois‘‘, rekao je Scott za ES News.

‘‘Mislim da će Dubois previše srljati, a kad protiv Oleksandra Usyka srljate, on je itekako sposoban povrijediti vas. Iako nije najjači udarač, može to učiniti jer vas udara udarcima koje ne vidite i Dubois nikad nije bio u ringu s takvim boksačem. Vrlo će rano saznati da postoje leveli u ovom sportu‘‘, zaključio je.

Znao je Usyk primiti poneki čisti udarac od Joshue, ali na podu nikada nije završio. Uistinu je teško zamisliti da mu Dubois može pružiti nešto što Joshua nije uspio, no ipak su rijetki koji predviđaju da će Usyk nokautirati njega. Ukoliko bi to učinio, ‘‘hype‘‘ oko meča za apsolutnog prvaka bi se sigurno opet na velika vrata zakotrljao.

Linker
29. travanj 2024 00:52