K1 i Boks

Usykov promotor odbacuje meč protiv Hrgovića: Meč protiv Furyja i dalje im je prioritet

Oleksandr Usyk

 Rita Franca/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Alexander Krassyuk smatra da IBF-ova naredba neće imati prevelikog utjecaja

Oleksandr Usyk stjeran je u kut. Barem se tako činilo nakon izjava Eddieja Hearna otprije nekoliko dana. Hrvatski teškaš Filip Hrgović određen je kao obvezni izazivač za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka, a Eddie Hearn otkrio je kako ne planiraju dati Usyku izuzeće i u slučaju da Ukrajinac odabere drugog protivnika, ostat će bez IBF-ove titule svjetskog prvaka.

Ako uzmemo u obzir da Usyk želi ujediniti sve četiri titule (IBF, WBO, WBC i WBA), a u riznici mu nedostaje samo WBC-ov pojas koji drži Tyson Fury, jasno je da ne želi ostati bez IBF-ove titule. Odbije li meč protiv Hrgovića, mjesto prvaka ostalo bi upražnjeno, a Hrgović i najbolje rangirani izazivač borili bi se za taj pojas.

Unatoč ovim vijestima, Oleksandr Usyk i njegov tim navodno nisu zabrinuti. Naime, Alexander Krassyuk koji je inače Usykov promotor i dalje tvrdi kako se Usyk u sljedećem nastupu planira boriti isključivo protiv Tysona Furyja, u meču za ujedinjenje titula.

‘‘Dužnosti ka obveznim izazivačima neće utjecati na naše planove za ujedinjenje titula.‘‘, rekao je Krassyuk za Sky Sports.

‘‘Očekujem da Usykov sljedeći meč bude upravo za ujedinjenje titule i vjerojatno će biti odrađen na Bliskom istoku.‘‘, dodao je Krassyuk.

Čini se kako ćemo u pri vrhu teške kategorije imati novu veliku zavrzlamu. Dillian Whyte otprilike tri godine borio se za svoj ‘‘title shot‘‘, iako je držao WBC-ovu titulu privremenog prvaka, a na kraju je sudskim procesom morao doći do borbe za pojas. Nadamo se kako Hrgovića neće dočekati sličan scenarij te da će se sve uključene strane što brže i efikasnije dogovoriti.

Linker
23. travanj 2024 06:16