K1 i Boks

Usykov promotor smatra da Fury ne poštuje fanove: ‘Sav novac koji ima je iz njihovih džepova, a ne daje ništa zauzvrat‘

Tyson Fury

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ovo je u jednu ruku apsolutno točno jer borba protiv Ngannoua nema nikakav sportski značaj. Obojica će zaraditi novac i kasnije si pružiti ruke, a jedini koji će nakon svega ostati praznih ruku jesu fanovi

Zanimljiva se situacija stvorila među fanovima kada je u pitanju meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua. Iako je dosta onih koji će podržati Ngannoua, isto je toliko onih koji sada kritiziraju Furyja i govore kako upropaštava tešku kategoriju i radi besmislene mečeve zadnje tri godine.

Uyskov promotor Alexander Krassyuk jedan je iz ove druge skupine. Kritizirao je Furyja zbog dogovora ovog meča, a osim toga je rekao i kako je ovo izraz čistog nepoštovanja prema fanovima:

‘‘Tyson Fury je postao poznat i bogat, ali i prepoznat iz samo jednog razloga; fanovi boksa su stavili ruke u džepove i potrošili novac na njegove borbe. Mislim na kupovine PPV-a, kupovine karata, njegovih majica i ostalog. Novac koji Tyson Fury ima na svojim računima je novac koji je došao iz džepova fanova. Jedino što on radi jest da pokazuje nepoštovanje prema fanovima, a fanovi žele nešto zauzvrat. Žele ga vidjeti u velikoj borbi, a on to ne ispunjava. NE daje ništa zauzvrat‘‘, rekao je Krassyuk.

‘‘Ovo je čisto nepoštovanje prema fanovima, te ovako može uništiti svoj imidž. Frank Warren govori da ljudi mrze Furyja jer smo mi, Usykov tim, izvršili prljavi pritisak na njih. To nije razlog. Nepoštovanje prema fanovima je jedini razlog‘‘, zaključio je.

Ovo je u jednu ruku apsolutno točno jer borba protiv Ngannoua nema nikakav sportski značaj. Obojica će zaraditi novac i kasnije si pružiti ruke, a jedini koji će nakon svega ostati praznih ruku jesu fanovi. Fury ovakvim potezima sigurno neće ostati zapamćen kao jedan od najvećih, a mogao je.

Linker
07. svibanj 2024 08:03