K1 i Boks

Usykov promotor vjeruje u svog boksača: ‘Ako je Muhammad Ali pobjeđivao teškaše, onda može i on‘

Oleksandr Usyk
 Dylan Buell/Getty images/Profimedia
Još je nešto više od mjesec dana do boksačkog spektakla u Londonu

25. rujna na stadionu Tottenham Hotspura u Londonu pratit ćemo jedan poseban spektakl. Tim putem neće na travnjak izaći nogometaši nego boksači i to ponajbolji na svijetu. Anthony Joshua branit će IBF, WBO i WBA titule svjetskog prvaka teške kategorije protiv neporaženog Ukrajinca, bivšeg apsolutnog svjetskog prvaka lakoteške kategorije, Oleksandra Usyka.

Usyk će u meč ući kao autsajder, a protiv sebe će imati i prepun stadion navijača domaćeg boksača. No, njegov promotor Alex Krassyuk tvrdi kako Usyku to ne bi trebalo predstavljati nikakav minus ili hendikep.

"Usyk nema nikakvih problema boriti se u Ujedinjenom Kraljevstvu. Postao je europski prvak u Liverpoolu, olimpijski pobjednik u Londonu i pobijedio je Tonyja Bellewa u Manchesteru pa Derecka Chisoru u Londonu. Do sada je tamo bio sretan, a to će se nastaviti i u rujnu. On je uvjeren u svoju pobjedu nad Anthonyjem Joshuom, kao i u način kako će ga pobijediti. Bez problema je prihvatio eventualnu drugu borbu jer zna da će nakon pobjede u prvoj biti još sigurniji u sebe", rekao je Krassyuk za MyBettingSites.co.uk, time potvrdivši kako postoji klauzula o revanšu.

Drugi faktor koji mnogi smatraju negativnim je Usykova konstitucija. Naime, kako je većinu karijere nastupao u kategoriji do 91 kilogram, mnogi ga i dalje smatraju nedovoljno snažnim za odgovoriti najboljim teškašima.

"Nije mi jasno kako neki ne vide da je Usyk zapravo pravi teškaš. Oleksandr je jednake veličine, težine i dosega kao njegov idol, najveći ikad, Muhammad Ali. Može li netko reći da Ali nije bio pravi teškaš? Nema tu nikakvih problema. Ako je Ali pobjeđivao, onda može i Usyk", povukao je Krassyuk pomalo nezavidnu paralelu, no njome je potvrdio koliko zapravo vjeruje u svog boksača.

Što se tiče Joshue, o njemu Ukrajinac i njegov promotor imaju samo najbolje riječi, što su još jednom potvrdili.

"Joshui želimo samo sve najbolje. Želimo mu jedan prekrasan trening kamp bez ozljeda ili bilo kakvih problema. Jako ga respektiram zbog svega što je napravio u boksu i zbog njegovom ponašanja prepunog skromnosti i poštovanja. Pored toga kolika je zvijezda, a opet ima tako pozitivnu osobnost. Neka u rujnu pobijedi bolji, a onda ćemo se opet susresti u revanšu", dodao je promotor na kraju.

Linker
26. travanj 2024 15:11