K1 i Boks

Vasily Lomachenko se uspješno vratio nakon skoro godinu dana! Ortiz mu pružio tešku noć

Vasiliy Lomachenko vs. Jamaine Ortiz

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Ukrajinac se skoro godinu dana nije borio, ali uspio je uzeti pobjedu mladom Ortizu

Vasily Lomachenko noćas je odradio svoj prvi nastup ove godine, a pobijedio je Jamainea Ortiza. Bila je to sve samo ne lagana noć za bivšeg prvaka, a Ortiz je pokazao da je uistinu odličan boksač kojeg u budućnosti čekaju velike stvari.

Još prilikom ulaska u ring publika se digla na noge i pozdravila Lomachenka, no Ortiz se toga nije preplašio nego je Lomachenku uistinu pružio kompetitivan meč kojeg je na kraju i izgubio sudačkom odlukom.

Početkom borbe Ortiz je bio agresivan i odlično se kretao i radio prednjim direktom kojim je nanio posjekotinu ispod oka Ukrajinca što mu je osiguralo prvu rundu. Naraslo je Ortizovo samopouzdanje te je nastavio i u drugoj rundi, a s obzirom da je poznat po svojoj sposobnosti kreiranja nezgodnih kutova, bilo je jasno da neće prihvatiti Lomachenkovu igru. Desnim direktom je odlično pogađao Lomachenka i tjerao ga na konopce.

Lomachenku je bilo jasno da mora promijeniti ritam borbe što je i činio, a na oduševljenje fanova je postao dosta agresivniji te je snažnim udarcima tjerao Ortiza na povlačenje. Kasnije, u šestoj rundi volan opet preuzima Ortiz te se činilo kao da Lomachenko ne želi biti tamo. Umjesto toga dopustio je ovom 26-godišnjaku da diktira akciju kako on želi.

U kasnijim rundama, Lomachenko je napokon pustio ruke te je dobrano uzdrmao Ortiza u desetoj rundi. Jednostavnom 1-2 kombinacijom Lomachenko je natjerao Ortiza na konopce, ali uspio je preživjeti bez da padne.

U posljednjim rundama Lomachenko je bio taj koji je lovio Ortiza po ringu, a mladi boksač je imao vrlo težak period te nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Ukrajincu.

Što se tiče sudačkih kartica, suci su borbu bodovali 115-113, 116-112 i 117-111 u korist Lomachenka, koji je uspio svoj jedini nastup ove godine odvesti u svoju korist.

Linker
15. travanj 2024 17:43