K1 i Boks

(VIDEO) Agron Smakići nastavlja graditi MMA karijeru; Hrvatski teškaš potvrdio je nastup na eventu u Ljubljani

Agron Smakići

 Screenshot (facebook, Wfc)
33-godišnji hrvatski teškaš sve je aktivniji u MMA-u

Dvaput Slovenija i jednom Hrvatska, države su koje će između ostalih ugostiti Brave CF organizaciju tijekom ove kalendarske godine. Brave će u Hrvatskoj gostovati 28. rujna (deveti mjesec), dok će 20. travnja (četvrti mjesec) i 19. listopada (10. mjeseca) posjetiti Sloveniju.

Nešto više od dva mjeseca dijele nas od tog Braveovog prvog ovogodišnjeg eventa u Sloveniji, a Dvorana Tivoli u Ljubljani ugostit će azijsku organizaciju. Brave će priredbu organizirati u suradnji sa slovenskom WFC organizacijom, a jučer je upravo iz WFC-a došla jako zanimljiva vijest!

Naime, hrvatski boksač Agron Smakići (20-2-0 boks, 1-1 MMA) potpisao je ugovor s WFC-om i nastupit će 20. travnja na velikom Brave-ovom i WFC-ovom eventu u Ljubljani. Smakići je inače renomirani europski boksač, ali u posljednje vrijeme pokazuje veliku želju ka izgradnji MMA karijere.

‘‘Agi‘‘ je u desetom mjesecu prošle godine nastupio na Sparta Championship Fighting 3 eventu u Beču i nokautom u prvoj rundi porazio je Marija Jagatića (1-5-0). Smakićiju je to bio drugi MMA nastup, a prvi je odradio još 2015. godine. Tada je na priredbi Austrian FC organizacije izgubio diskvalifikacijom zbog ilegalnog ‘‘upkicka‘‘.

U kraćem intervjuu za WFC, Smakići je otkrio kako je došlo do suradnje sa slovenskom MMA organizacijom, zašto je odabrao WFC i hoće li nastaviti svoju boksačku karijeru.

‘‘Dobro sam se složio sa Zlatkom (Mahićem). Pronašli smo se, imamo dobre planove i ideje. Definitivno ću odrađivati boksačke, ali i MMA mečeve.

WFC sam odabrao najviše zbog Zlatka. Dobro mi je objasnio svoj plan i neće mi smetati u boksačkoj karijeri. Ako se ponudi bitniji boksački meč, mogu ga odraditi, a onda se mogu vratiti MMA borbama.‘‘, poručio je Agron.

Veliko je ovo pojačanje za WFC-ov i Brave-ov event. Smakići je istaknuto boksačko lice, a dodatnu popularnost dobio je nedavno. Upravo je Smakići ‘‘odgovoran‘‘ za otkazivanje meča između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka. On je boksač koji je Furyju stvorio posjekotinu na oku tijekom sparinga i ‘‘Gypsy King‘‘ morao je otkazati meč protiv Usyka. Cjelokupna svjetska boksačka javnost tada je čula za ime Agron Smakići, a vjerujemo da hrvatski teškaš ime želi izgraditi i na MMA sceni.

Mnogi se pitaju kako će se Agron snaći u ostalim segmentima slobodne borbe. Ne sumnjamo da će udaračke vještine biti na visokoj razini, ali što je s hrvanjem, BJJ vještinama, kickboksom itd. Smakići tvrdi kako je upoznat i s tim vještinama.

‘‘Hrvanje treniram od malih nogu u Boksačkom klubu Lokomotiva gdje sam počeo i boksati. Tamo sam radio hrvanje, a trenirao sam kickboks i jiu-jitsu u Gym 23 dvorani u Beču. Tamo sam trenirao s dobrim borcima poput Aleksandra Rakića i sličnim borcima od kojih sam puno učio.‘‘, ističe Agron.

Ime njegovog protivnika zasad nije poznato, ali u svakom slučaju, njegov nastup privući će puno pažnje od strane regionalnih fanova boksa i MMA-a.

Linker
15. ožujak 2024 06:06