K1 i Boks

Hrgovićev promotor napokon se oglasio: ‘Još uvijek ne mogu vjerovati, razmišljamo o tužbi!‘

Filip Hrgović

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nisse Sauerland prokomentirao je vijest o ugovaranju meča između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja

Nitko ne može reći da su vijesti o meču između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja pretjerano iznenađujuće. Istina da smo se iznenadili informacijom da bi se taj meč mogao održati već 23. prosinca (12. mjesec) jer smo očekivali taj meč nešto kasnije, ali gotovo svi su bili svjesni da će Fury i Usyk pokušati ugovoriti taj meč.

Na kraju krajeva, ipak se radi o meču dvojice trenutno najboljih teškaša na svijetu, a pobjednik meča postat će apsolutnim prvakom teške kategorije. Još od 2000. godine i Lennoxa Lewisa nismo imali apsolutnog prvaka teške kategorije i pravo je vrijeme da se okruni novi kralj.

Naravno, mi smo se odmah sjetili Filipa Hrgovića koji bi mogao najviše ispaštati u ovoj situaciji. ‘‘El Animal‘‘ trebao je biti određen kao obvezni IBF-ov izazivač za svjetsku titulu, ali previše se oduljilo čekanje IBF-ove službene odluke. To je bila dobra naznaka da se nešto ‘‘kuha‘‘ između Usyka i Furyja, a njihovim ugovaranjem borbe, Hrgović bi napad na titulu mogao čekati sve do 2025. godine.

Izvjesno je da će Usyk i Fury dodati klauzulu o instantnom revanšu i barem dvaput će se međusobno boriti. Dođe li svaki od njih do jedne pobjede, to će otvoriti i mogućnost trilogije, a Hrgoviću će preostati čekati. Može Filip braniti svoju poziciju prvog izazivača, ali time riskira i gubitak statusa sljedećeg izazivača. U svakom slučaju nezahvalna pozicija, ali jedan od njegovih promotora najavljuje pravne poteze.

‘‘Još uvijek ne mogu vjerovati, ovo je nepoštovanje čak i u smjeru Francisa Ngannoua koji bi trebao odraditi meč na 10 rundi protiv Tysona (Furyja).‘‘, započeo je Nisse za Boxing Social, a potom se dotaknuo poteza koje planiraju povući.

‘‘Imamo određenu poziciju, ali ne mogu previše pričati o tome. Konzultiramo se oko pravnog procesa (tužbe), jer čekamo još od kolovoza (osmi mjesec) prošle godine i borbe protiv Zhileija Zhanga. Manje-više smo prisiljeni na meč protiv Demseyja McKeana kako bi Hrgović zadržao svoju poziciju i mjesto obveznog izazivača. Razumijem da svi žele gledati meč Furyja i Usyka, ali tko god kaže da ‘Hrgović ne zaslužuje napad na titulu‘, samo ću reći da je Hrgović u poziciji sljedećeg izazivača. Zar želite da on (Hrgović) mora čekati godinu i pol? On time gubi zaradu na vrhuncu svoje karijere, a to nije baš moralno.‘‘, objasnio je Nisse Sauerland.

Nije Sauerland mogao ići više u detalje, ali očito spremaju poduzeti nekakve pravne korake u namjeri da spriječe meč Usyka i Furyja. Time će navući bijes većeg dijela boksačke javnosti, ali vrijeme je da se Hrgovićevi promotori izbore za našeg boksača i pruže mu meč koji zaslužuje. Teško je povjerovati da će biti uspješni u tom naumu, ali na njima je da se bore za Filipa i njegove interese.

Linker
24. travanj 2024 19:21