K1 i Boks

Veliki prvak i još veći čovjek! Tyson Fury priuštio je trenutak za pamćenje dječaku bez ruku i nogu

Tyson Fury Celebrates
Tyson Fury v Dillian Whyte, WBC Heavyweight Championship + Undercard, Boxing, Wembley Stadium, London, UK - 23 Apr 2022,Image: 685564929, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia

 DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan od najboljih boksača svijeta ponovno je oduševio svoje fanove i djelima nakon samog meča

Iako je Tyson Fury istinski boksački velikan te pripada legendama teške kategorije, nisu samo boksačke vještine ono što ga čini velikim. ''Gypsy King'' često pokušava isticati kako su mnoge stvari vrijednije od novca i onog materijalnog.

''Uspjeh za mene je probuditi se dobre volje, imati dobar dan i biti okružen ljudima kojima želite biti okruženi. Djeca i obitelj za mene su mjerilo uspjeha. Uspjeh se ne mjeri količinom novca koju imate ili kakvim se poslovnim pothvatima možete pohvaliti. Uspjeh je biti sretan u svome domu, sa svojom suprugom i djecom.'', rekao je Fury još u desetom mjesecu prošle godine, gostujući u MMA Houru.

Uz sve to, Tyson Fury poznat je kao boksač koji voli sudjelovati u humanitarnim akcijama, a ne taji niti da je veliki vjernik te se redovno zahvaljuje Isusu Kristu nakon svake pobjede. Ništa drukčije po tom pitanju nije bilo niti jučer, a ''Gypsy King'' ponovno je pokazao svoju nježniju i humanu stranu.

Neposredno nakon pobjede, Fury je pozvao Marshalla Jansona u ring i priuštio mu nezaboravan trenutak. Mladi Janson zapravo je 14-godišnji dječak bez nogu i ruku, a Fury mu je obećao platiti nova protetska pomagala. Marshall je bez udova ostao kao jednogodišnje dijete, boreći se protiv meningitisa.

Veliki navijač Tottenhama imao je priliku svjedočiti Furyjevoj pobjedi na Wembleyju, a zagrljaj s Furyjem unutar ringa, nešto je što će zasigurno pamtiti do kraja svog života. Fury je još uoči meča obećao kako će odati počast mladom dječaku te da će skupiti novac za pomoć. Obećanje je ispunio te je po tko zna koji put dokazao kako nije samo veliki prvak, nego je još veći čovjek.

Linker
26. travanj 2024 23:22