K1 i Boks

Fury tvrdi da se umirovio zbog obećanja supruzi, a ona ističe: ‘Znam da bi se vratio zbog jednog meča‘

Paris Fury i Tyson Fury

 Instagram (paris Fury)
Paris Fury, supruga Tysona Furyja objasnila je kako njen suprug nema više što za dokazati

Iako je Tyson Fury sinoć obranio WBC titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, a pritom je nokautirao Dilliana Whytea pred 94 tisuće ljudi na Wembleyju, to nije glavna tema koja se veže uz ''Gypsy Kinga''.

Puno više priča se o njegovom navodnom umirovljenju. 33-godišnji Fury smatra kako nema više što za dokazati, a nakon pobjede nad Whyteom, dao je još jedan razlog zbog kojeg se odlučuje na takav potez.

''Obećao sam svojoj ženi da sam gotov nakon trećeg meča protiv Wildera. Međutim, ponudili su mi borbu na Wembleyju, a to sam dugovao navijačima. Kakav način za povući se. Mislim da je ovo bio moj posljednji nastup.'', rekao je Fury.

Tyson je prilikom dodatnih izjava za medije ponovio kako planira biti čovjek od riječi te da ćemo ga gledati eventualno u egzibicijskim mečevima.

Mogla bi njegova supruga Paris Fury naići na određeni bijes Tysonovih fanova koji će ''krivca'' za njegovo prerano povlačenje pronaći u njoj. Supruga Tysona Furyja odlučila se oglasiti u vezi umirovljenja svog supruga, a pritom je otkrila kako jedan meč ipak može vratiti ''Gypsy Kinga'' iz mirovine.

''Voljela bih da on sada napusti sport. Nema ništa više za dokazati. Da mu je preostalo nešto za ostvariti, ja bih rekla: 'Da Tysone, učini to'. Ali on uistinu nema što dokazivati. Ako želi nastaviti boksati samo zbog novca, slave ili nečeg takvog, to mu nije potrebno. On je večeras najpopularniji čovjek na planetu. Tysona na nastavak karijere može privući samo jedan razlog, a ja u svom srcu znam da ga jedino borba za ujedinjenje pojaseva može zadržati u sportu.'', objasnila je Paris Fury za BT Sport.

Ujedinjenje titula Fury bi mogao ostvariti pobjedom protiv Oleksandra Usyka ili Anthonyja Joshue, ovisno koji od njih dvojice će slaviti u revanšu ovog ljeta. Usyk trenutno drži WBA, IBF I WBO pojaseve, a u Furyjevom vlasništvu je WBC-ov pojas.

Možda upravo to bude posljednji Furyjev meč, a ''povratkom iz mirovine'', samo bi dao dodatnu težinu toj borbi. Ionako nije zvučao naročito uvjerljivo u svojim izjavama o povlačenju.

Linker
08. svibanj 2024 05:56