K1 i Boks

(VIDEO) 20 borbi, 20 prekida: Prisjetimo se kako je Beterbiev početkom godine uništio Calluma Smitha i obranio titule

Artur Beterbiev vs. Callum Smith 

 Patrice Laroche/PA Images/Profimedia
Beterbieva večeras ipak čeka puno teži zadatak nego što je to bio Callum Smith

20 pobjeda, i to svih 20 prekidom – impresivan je omjer kanadsko – ruskog boksača, Artura Beterbieva. Nije u svojoj profesionalnoj karijeri Beterbiev okusio poraz, a da ju okruni na najbolji mogući način, priliku će imati već večeras. Bivol i Beterbiev predvodit će boksačku priredbu u Rijadu, a ulog je titula apsolutnog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Bivol je mlađi boksač, prema kladionicama je i favorit, no to večeras ne mora ništa značiti. Unatoč tome što uskoro puni 40 godina, Beterbiev je itekako opasan boksač, a sigurni smo da se Bivol i njegov tim nisu oslanjali na činjenicu da Beterbiev ima toliko godina. Ukoliko pogledamo i nekoliko njegovih posljednjih nastupa, može se vidjeti da je Beterbiev i dalje na staroj stazi.

Kada govorimo o njegovom posljednjem nastupu, bilo je to u prvom mjesecu ove godine, a protivnik mu je bio Callum Smith. Govorilo se prije meča da bi mu Smith mogao potencijalno napraviti probleme, no kada je meč počeo, sve te priče pale su u vodu. Tehničkim nokautom u sedmoj rundi slavio je Beterbiev i tako obranio titule, a Smithu je nanio drugi poraz u profesionalnoj karijeri. Prvi mu je nanio Canelo, a drugi Beterbiev.

Kako bilo, Beterbieva večeras ipak čeka puno teži zadatak nego što je to bio Callum Smith. Mnogi večerašnji okršaj karakteriziraju kao okršaj dvojice najboljih boksača današnjice, a s obzirom što su sve napravili i što je u igri, to i nije daleko od istine. Večerašnja priredba počinje u 18:00 sati, a kako na službenim stranicama stoji, Beterbiev i Bivol bi se u ringu trebali naći oko ponoći.

Dok čekamo večerašnji meč, prisjetimo se kako je Beterbiev u svom trenutno posljednjem nastupu uništio Calluma Smitha:

Linker
13. listopad 2024 01:36