K1 i Boks

(VIDEO) Ovako udara Artur Beterbiev: Evo kako je prije 13 godina gotovo nokautirao Usyka na svjetskom prvenstvu

Beterbiev vs. Usyk

 Screenshot (x, Linel Boxing Champion)
Ovo je samo pokazatelj kakav je Beterbiev udarač te da niti jedan protivnik neće imati lagan zadatak protiv njega, makar se radilo i o Bivolu

Artura Beterbieva večeras očekuje veliki test, no istu stvar možemo reći i za njegovog protivnika, Dmitryja Bivola. Dvojac će se konačno sastati u ringu i ukrstiti rukavice, a ovo je meč kojeg već godinama zazivamo. Saudijci su se pobrinuli da se on i organizira, tako da nas to večeras očekuje u Rijadu.

39-godišnji Beterbiev pokušat će poraziti fenomenalnog Bivola, a kada govorimo o njemu, boksač je to koji je imao i odličnu amatersku karijeru. Čak se tri puta Beterbiev borio protiv Oleksandra Usyka, a uspio ga je pobijediti jednom. Dva puta Usyk je pobjeđivao zbog odličnog korištenja pravila amaterskog boksa, odnosno, zbog više čistih udaraca, no mečevi su im bili izuzetno kompetitivni.

Međutim, snimka koja posljednjih dana kruži internetom pokazuje kako je bliže pobjedi u više navrata ipak bio Beterbiev. 2011. godine boksači su se borili u četvrtfinalu svjetskog amaterskog prvenstva, a fenomenalnim desnim krošeom Beterbiev je dobrano uzdrmao današnjeg teškaškog prvaka te ga skoro nokautirao:

Ovo je samo pokazatelj kakav je Beterbiev udarač te da niti jedan protivnik neće imati lagan zadatak protiv njega, makar se radilo i o Bivolu. Iako uskoro puni 40 godina, njegovi treneri tvrde da je u naponu snage i da te godine ne predstavljaju ništa, a istinu ćemo saznati večeras.

Pobjednik meča između Beterbieva i Bivola postat će apsolutnim svjetskim prvakom u poluteškoj kategoriji, što meču daje još jednu dodatnu težinu. Beterbiev i Bivol bi se u ringu trebali naći oko ponoći, a s obzriom da Saudijci svoje priredbe znaju odužiti, satnica se možda i pomakne.

Linker
12. listopad 2024 20:39