K1 i Boks

(VIDEO) Adesanya savjetovao Ngannoua da protiv Furyja upotrijebi udarac kojim je oduševio fanove: ‘Brate, učini to!‘

Israel Adesanya i Francis Ngannou

 Screenshot/YouTube (Israel Adesanya)
Bivši vladar UFC-ove srednje kategorije otkrio je detalje sa zagrijavanja uoči meča u Rijadu

Od boksačkog meča između Francisa Ngannoua i Tysona Furyja prošlo je već više od mjesec dana, a o svemu što smo te večeri gledali u ringu Boulevard Halla u Rijadu ispisane su već kartice i kartice teksta. U četvrtak je, međutim, u javnost dospjela nova informacija koja se tiče okršaja "Predatora" i "Gypsy Kinga", a plasirao ju je - Israel Adesanya.

Ngannou je, naime, u desetoj rundi borbe protiv aktualnog svjetskog WBC prvaka bacio "superman punch", udarac karakterističan za oktogon, ali ne i ring. Iako udarac nije u potpunosti pogodio metu, Ngannouov potez oduševio je veliki dio MMA fanova koji su predmetni udarac doživjeli kao posebni izraz Francisovog samopouzdanja, ali i kao akciju posvećenu upravo zaljubljenicima u slobodnu borbu. Adesanya sada tvrdi da je on taj koji je savjetovao Ngannoua da upotrijebi "superman punch" protiv Furyja - a to potvrđuje i videozapis kojeg je objavio na svom YouTubu kanalu.

Na predmetnoj se snimci vidi kako Adesanya, za vrijeme Ngannouovog zagrijavanja za meč, tijekom kojeg je udarao fokusere i upotrijebio "superman punch", savjetuje Kameruncu da to ponovi i u borbi.

"Brate, učini to! Učini to!", govori bivši prvak srednje kategorije Francisu, pa povlači paralelu sa svojim boksačkim debijem iz ožujka 2015. kada je i sam bacio ovaj atraktivni udarac u ringu: "U mojoj prvoj Super 8 borbi, kada sam bacio ‘superman punch‘, nisu mi rekli ništa. Kada sam to drugi put učinio isti mi je sudac rekao ‘Ne, ne možeš to raditi‘. Ali to je kao leteći lijevi kroše Mike Tysona, stopalo se diže s poda. Učini to! To pogađa!" Nakon Adesanynog govora u prostoriji je uslijedio nalet euforije kojem se priključio i Kamaru Usman, a Ngannou je na koncu poslušao savjet "Last Stylebendera". Kako je cijela situacija izgledala, možete pogledati u videozapisu koji slijedi na dijelu od sedme minute i 52. sekunde.

"Osjećao sam se kao: ‘U redu, imam još energije, ne želim otići kući s tom energijom, pa hajde da je iskoristimo i vidimo mogu li pogoditi ‘superman punch‘. Ako i ne pogodim, nije loše, moći ću to podnijeti. Nisam to ranije namjeravao učiniti, bili smo u svlačionici i Izzy je govorio o tome da to nije ilegalan udarac. To je kao da zakoračite, bacite kroše i skočite s obje noge", osvrnuo se prethodno i sam Ngannou na svoj potez u videu objavljenom na njegovom YouTube kanalu, pa dodao:

"Kad sam ga bacio, vidio sam kako se netko iz Furyjevog kuta žali sucu, ali sudac nije vidio ništa sporno. Dakle, bio je to legalan udarac".

Linker
16. svibanj 2024 00:10