K1 i Boks

(VIDEO) Adrien Broner se boksu vratio pobjedom, ali uz neuvjerljiv nastup

Adrien Broner vs. Jovanie Santiago
 screenshot (YouTube, PBC)
Posrnuli bivši prvak četiri različite kategorije pokušava vratiti staru slavu

Adrien Broner (34-4-1, 24 KO) vratio se u profesionalni boks te je savladao Jovanieja Santiaga (14-1-1, 10 KO) jednoglasnom sudačkom odlukom. To je zapravo najvažnija vijest o povratku bivšeg svjetskog prvaka četiri različite kategorije. Sama izvedba 31-godišnjeg Bronera nije vrijedna previše spomena, budući da je u nekim trenucima meča imao izrazitih problema protiv nepoznatog i do sada na visokoj razini neprovjerenog protivnika.

Nekada velika zvijezda izgledao je više kao veteran nego kao boksač koji bi trebao biti u najboljim godinama. Prepustio je inicijativu svom protivniku te je tražio priliku iz kontre, što je možda dobra strategija za neke veće mečeve, ali ovog puta se od njega očekivala dominacija. Za nekoga tko je najavio povratak na svjetski vrh te tko se nalazi u financijskim problemima i treba mečeve koje će publika biti spremna platiti, ovo je bilo jako slabo.

S tim su se složili i poznati boksači te analitičari, no Broneru je najvažnije kako je upisao prvu pobjedu nakon četiri godini te da će biti u dobroj poziciji za pregovore oko idućeg meča. Može li on svojim imenom i dalje garantirati dobru gledanost? Još uvijek vjerojatno da, ali ako želi odraditi više od još jednog ili možda dva velika meča, morat će popraviti motivaciju i kvalitetu izvedbe. Za Jovenieja Santiaga, 85. boksača svijeta prema BoxRec ljestvici, ovo je nekako ipak bilo dovoljno.

Linker
27. travanj 2024 03:39