K1 i Boks

(VIDEO) Novi WBC prvak Valdez prebio i prekrasno nokautirao dugogodišnjeg šampiona

Miguel Berchelt vs. Oscar Valdez
 screenshot (YouTube, Top Rank)
Miguel Berchelt nije uspio osmi put obraniti titulu WBC svjetskog prvaka super perolake kategorije

30-godišnji Meksikanac Oscar Valdez (29-0, 23 KO) novi je WBC svjetski prvak super perolake kategorije, nakon što je uspio savladati dugogodišnjeg prvaka, svog godinu dana mlađeg sunarodnjaka Miguela Berchelta (37-2, 33 KO). I to ne na bilo koji način, nego dominantnom predstavom i nokautom kojeg će se obožavatelji boksa dugo sjećati.

Valdez je slavio u desetoj rundi glavne borbe priredbe Matchroom Boxinga održane u Las Vegasu i to tako da je gotovo cijeli meč dominirao. Berchelta je na pod prvi put poslao u četvrtoj rundi, nakon toga još jednom u devetoj te na kraju u desetoj rundi, kad je bilo gotovo. Dosadašnji prvak izgledao je neprepoznatljivo, a težak nokaut samo je dodatno poružnio najgoru večer njegove karijere.

"Uvijek je sjajan osjećaj doći do ovakve pobjede, nema ništa bolje nego razuvjeriti ljude koji ne vjeruju u tebe. Analitičari su govorili da će me nokautirali, ali ja imam poruku. Nitko ti ne može reći što možeš ili ne možeš, uvijek imaš priliku raditi i pokazati im da nisu u pravu", rekao je nakon meča Valdez, koji je na kladionicama bio veliki autsajder. Tečaj na njegovu pobjedu bio je otprilike 3.70, dok je na dosadašnjeg prvaka bio oko 1.30.

Mnogi će ovo smatrati kao sjajnu vijest za boks, posebno nakon što smo i prošlog vikenda pratili pobjedu velikog autsajdera nokautom, kad je Mauricio Lara nokautirao Josha Warringtona. Takve priče uvijek podižu popularnost te bi Valdez nakon ovakve predstave mogao imati dobar izbor po pitanju idućeg meča. Čak bi mogao doći do onoga što Berchelt unutar svoje četverogodišnje vladavine nije uspio, meča za ujedinjenje pojaseva. Preostali se nalaze kod Gervonte Davisa (WBA), za kojeg je mala šansa da će ostati u ovoj kategoriji te Jamela Herringa (WBO), dok je IBF-ov trenutno upražnjen.

Linker
24. travanj 2024 16:53