K1 i Boks

(VIDEO) Arijan Gorički je pružio uzbudljiv meč u subotu: Pogledajte kako je zaustavio iskusnog Talijana

Arijan Gorički

 Screenshot (instagram, Arijan Goricki)
Perspektivni hrvatski boksač došao do nove pobjede u Zagrebu

Mladi hrvatski boksač Arijan Gorički (12-1-1) prekjučer je slavio tehničkim nokautom protiv Talijana Suata Lazea. Ovaj 24-godišnji boksač perolake kategorije pobijedio je dosta iskusnijeg protivnika koji je za čak više od 100 mjesta rangiran iznad njega po Boxrecovoj ljestvici.

Laze je iskusan boksač koji je sedmerostruki prvak Italije koji se borio i za europsku titulu, a poraz protiv Goričkog mu je bio drugi nokautom u karijeri.

Krajem prve runde Gorički je dobro pogođen, no to je preživio. Još veći problem je doživio u drugoj rundi kada je ozlijedio desnu šaku što ga je sputavalo u daljnjem provođenju taktike. U četvrtoj rundi baca Talijana na pod pogodivši ga u jetru, a kasnije i Laze ozljeđuje šaku nakon bloka udarca.

Osma runda je bila pogubna za Talijana, kada ga je Gorički ponovno pogodio u lakat koji je istog trena puknuo, te je meč prekinut. Talijan je završio na operaciji, a šaka Goričkog bi se kroz nekoliko dana trebala u potpunosti oporaviti.

Gorički je na ovaj način došao do druge pobjede u 2022. godini i četvrte uzastopne. Ukoliko nastavi ovako, Goričkog čeka svijetla budućnost i jako puno dobrih mečeva. Talentiran je, na karijeri radi pametno tako da ne sumnjamo da ćemo Arijana gledati i na velikoj sceni.

Snimku cijelog meča možete pogledati ovdje:

Linker
26. travanj 2024 17:12