K1 i Boks

(VIDEO) Artur Beterbiev obranio titule završivši Deinesa u desetoj rundi

Artur Beterbiev i Adam Deines 
 Valery Sharifulin/Tass/Profimedia
Još jednom je boksač iz Dagestana posao odradio efektno i uvjerljivo

Artur Beterbiev (16-0, 16 KO) ostao je svjetski WBC i IBF prvak poluteške kategorije i nakon meča protiv Adama Deinesa. Zapravo, sve što se dogodilo u ovom moskovskom ogledu odgovaralo je najavama i prognozama prije meča. Nijemac je agresivan boksač koji je tražio svoju priliku, hrabro je ulazio u razmjene i vjerovao da može iznenaditi, no Beterbiev je jednostavno previše kvalitetan da bi tako što dozvolio.

Kakva noć čeka Deinesa pokazao je Beterbiev već unutar prve tri minute, kad ga je udarcem poslao na pod i tu je došlo do brojanja. Realno očekivanje bilo bi da Beterbiev nastavi na isti način i brzo završi borbu, no Deinesa je taj početni šok zapravo probudio te je krenuo bolje boksati.

Imao je tako njemački boksač svojih jako dobrih trenutaka u kojima bi povezao dobre kombinacije i pogotke, a može se reći kako je čak jednu ili dvije runde uzeo na bodove. Iskoristio je trenutke u kojima je kod ruskog poluteškaša vidjela preduga pauza, no to mu nije bilo dovoljno za išta osim tek pokojeg boda više. A do bodovanje zapravo na kraju nije niti došao.

Udarci Beterbieva kroz cijeli su meč bili snažni i precizni, a sve to je kulminiralo u desetoj rundi. Nakon još nekoliko izravnih pogodaka, kut njemačkog boksača primijetio je da Deines prima nepotrebnu štetu i u ringu je završio njihov ručnik, čime je meč završio.

Beterbiev je posao odradio kao što je najavio i sad može čekati idući izazov. Hoće li to biti nova obrana, meč za upražnjenu WBO titulu ili ono najbolje, meč protiv Dmitrija Bivola za ujedinjenje svih titula, trebali bismo saznati tijekom proljeća. Ako se odabere ova posljednja opcija, prvo će se morati pričekati Bivola, koji 1. svibnja ima meč za obranu WBA titule. Ako u tome uspije, otvara se opcija najboljeg mogućeg meča u trećoj najtežoj boksačkoj profesionalnoj diviziji.

Linker
27. travanj 2024 00:02