K1 i Boks

(VIDEO) Babićev kolega Fabio Wardley upisao je novu ekspresnu pobjedu nokautom

Fabio Wardley

 screenshot (YouTube, DAZN)
Britanski teškaš nastupio je proteklog vikenda na Matchroomovoj priredbi

27-godišnji Fabio Wardley jedna je od trenutno velikih britanskih teškaških boksačkih uzdanica. Boksač je to koji je proteklog vikenda na Matchroomovoj priredbi odradio svoj 13. meč te je u njemu upisao 13. pobjedu. 12 od njih ostvario je nokautom, uključujući ovu, budući da njegov protivnik nije dočekao kraj druge runde.

Wardley je boksao protiv Daniela Martza (20-10-1, 17 KO), iskusnog američkog boksača koji je znao kvalitetnim boksačima priuštiti probleme. No, Fabio to nije dozvolio. Od početka meča krenuo je suvereno i agresivno te je završio posao čim mu se za to otvorila prilika. Martz je dva puta u drugoj rundi završavao na podu, a nakon drugog slučaja nije se ustao. Sve to možete vidjeti u videu ispod odlomka.

Ovdje se radi o još jednom boksaču iz tima Dilliana Whytea, tim putem kolegi Alena Babića, koji trenutno prolazi sličan put. Whyte od Wardleya također jako puno očekuje, no karijeru mu gradi postepeno, zapravo mu stvara ime među britanskim fanovima i to mu za sada jako dobro ide. Prema BoxRecu, Wardley je trenutno 57. teškaš svijeta, ali s tendencijom konstantnog napretka.

Svoju najveću pobjedu on je zapravo upisao jedan meč ranije, kad je u britanskom okršaju savladao gorostasa Nicka Webba. Tim putem najavio je velike stvari, no one nisu uslijedile već u ovom meču. Martz je ipak bio tek još jedan ispit prema pravim stvarima, a Fabio ga je odradio više nego impresivno, pokazavši kako je spreman za puno ozbiljnije mečeve.

Kao što smo već prije pisali, teška kategorija profesionalnog boksa dugo nije bila ovako uzbudljiva i dugo nije bilo ovoliko impresivnih boksača čije bi vrijeme tek trebalo doći. Fanovi se uistinu ne moraju brinuti da bi u idućem desetljeću mogli ostati bez uzbuđenja unutar kraljevske kategorije. To je prosto nemoguće, budući da neki još uvijek grade svoj put prema vrhu, a nova zanimljiva imena samo dolaze i namjeravaju se dugo zadržati.

Linker
20. travanj 2024 16:15