K1 i Boks

Anthony Joshua: ‘Doslovno mrzim Dilliana Whytea, ali navijat ću da pobijedi Furyja!‘

Anthony Joshua

 Ben STANSALL/AFP
Meč koji će se održati 23. travnja u Londonu gledat će Anthony Joshua na neočekivan način

Dok još uvijek čeka ugovaranje meča protiv Oleksandra Usyka pa time i početak priprema, za koje još uvijek nije poznato niti gdje će ih odraditi, Anthony Joshua ima vremena za druge boksačke teme. Jedna od glavnih trenutno je britanski okršaj za WBC titulu teške kategorije, koji će se 23. travnja održati na Wembley stadionu u Londonu. Naravno, meč Tysona Furyja protiv Dilliana Whytea.

Kao jedan od najboljih teškaša svijeta, Joshua je svakako čovjek čije je mišljenje o toj temi zanimljivo čuti, posebno po pitanju toga kako Whyte može doći do iznenađenja. Nešto o tome rekao je u razgovoru za iFL.

"Dillian će morati ući sa spoznajom što Fury radi i reagirati na to tako što će odraditi nešto potpuno suprotno od toga. Treba raditi udarcima u tijelo i biti spreman na meč koji će otići do sudačke odluke. Nadam se da Dillian naporno trenira i da neće ni u kojem slučaju podcijeniti Furyja", rekao je Joshua, na što moramo prokomentirati kako izjava o podcjenjivanju Furyja baš i nema smisla. Zar je itko toliko lud da podcijeni Gipsy Kinga?

Ipak, ono što je Joshua iduće rekao je zapravo najveće iznenađenje. Svi znamo kako je Joshui potrebna pobjeda nad Oleksandrom Usykom, a Furyju nad Whyteom da bi došlo do njihovog međusobnog meča. Bio bi to meč koji bi Furyju i Joshui neupitno donio najveće honorare do sada, ali ne samo to. To je vjerojatno najveći boksački meč koji je danas moguće organizirati. Upravo zbog toga je izjava kakvu je Joshua dao do tog trenutka zvučala nezamislivo.

"Ovo je Dillianov prvi napad na titulu i mislim kako će zbog toga biti gladan pobjede. Kad bi nekome to bila deseta borba za titulu, sigurno bi putem izgubio malo žara i želje. No, druga je stvar kad je prvi put. Navijam za Dilliana, iako mislim da ga mrzim. Volio bih prebiti ga u dogledno vrijeme. Dakle, naprijed Dillian, odradi ovo do kraja", rekao je.

Poznato je kako Joshua i Whyte ne gaje niti približno lijepe odnose još od 2015. godine, kad su se borili za britansku teškašku titulu, a Joshua je slavio prekidom u sedmoj rundi. Što se tiče ovog prvog dijela i ostajanja bez velike borbe, moguće je da Joshua smatra kako bi Whyte pobjedom preuzeo i sve što ide uz Furyja te da zapravo ne bi puno izgubio. Ipak, ako pogledamo realno, ne možemo zamisliti situaciju gdje bi Whyte imao marketinšku vrijednost kakvu ima Fury, prije svega gledajući na kriterij karizme. Tu se s Gipsy Kingom rijetko tko može mjeriti.

Što se tiče Joshue, očekivalo se da bi njegov revanš protiv Oleksandra Usyka trebao uslijediti u svibnju, no situacija u Ukrajini je nešto pored čega danas uistinu ništa nije moguće garantirati. Eddie Hearn je posljednje izjavio kako je meč i dalje u igri, no sad se već prihvatio i lipnja kao eventualnog termina. Gledajući da je početkom jeseni kao termin spominjana veljače, nećemo začuditi ako ovim tempom odemo i do kraja godina. Današnji boks, ne treba više ništa dodati.

Linker
18. travanj 2024 18:09