K1 i Boks

(VIDEO) Badr Hari dominirao, tri puta Wrzoseka slao na pod pa završio nokautiran opakim high kickom

Arkadisuz Wrzosek vs. Badr Hari
 screenshot (Twitter, Glory)
Jedan od najvećih preokreta u povijesti kickboxinga najviše klase viđen je na Glory 78 priredbi

Glory 78 priredba donijela je fantastičan kickboxing program koji je završio na nevjerojatan način, velikom pobjedom Arkadiusza Wrzoseka nad Badrom Harijem. I to nakon što je Hari jednu i pol rundu apsolutno dominirao te tri puta poslao Poljaka na pod udarcima u tijelo. A onda je došao projektil kad se nitko nije nadao da Wrzosek više išta može napraviti. Projektil koji je prizemljio Harija na način da se ovaj nije uspio ustati. No, idem redom.

Duel dva gorostasa krenuo je bez respekta, no Hari je onaj koji na krilima publike ide ofenzivnije. Na svaki njegov udarac uslijedile bi ovacije, što ga je samo još više tjeralo naprijed. Nije to u početku sputavalo Wrzoseka koji se dobro brani, no uslijed svega što se događalo kao da nije imao dovoljno samoinicijative za napad. Hari tako podiže tempo ulaskom u posljednju minutu runde i pogađa udarac šakom u tijelo nakon kojeg Poljak pada i slijedi prvo brojanje. Vratio se nakon toga, ali novi udarac u tijelo donosi novo brojanje, ali i novi povratak Wrzoseka. Izdržao je nekako Poljak do kraja runde, nakon čega je čak uslijedio još jedan udarac viška, jer sudac od ovacija nije čuo zvono.

Drugu rundu svojim napadima otvara Wrzosek, ali Hari je potpuno u agresivnom modu i nije mu dugo trebalo do nove serije kojom ruši Wrzoseka još jednom na pod. Vraća se uporni Poljak i dočekuje još jedan napad Harija koji kreće završiti borbu. I onda šok! Isplatila se Wrzoseku srčanost, dočekao je priliku i briljantnim udarcem lijevim high kickom, na izmaku vlastitih snaga pogodio Harija u glavu. Marokancu su se noge odsjekle i istog trenutka završio je na podu, očigledno i mentalno izgubljen. Sudac je izbrojao do deset, Hari se nije ustao i borba je bila gotova. Wrzosek se vratio u trenucima gdje su se mnogi pitali je li mu sudac trebao dozvoliti da uopće nastavi borbu, dok je Hari još jednom potvrdio kako je njegova brada uvjerljivo najslabiji aspekt njegovog borilačkog arsenala.

Nokaut kojim je Hari doživio četvrti poraz u nizu, a Wrzosek došao do najveće pobjede karijere, kojom je utišao cijelu dvoranu u Rotterdamu, pogledajte OVDJE.

Sunaslovna borba ove priredbe donijela je veliki revanš za titulu prvaka poluteške kategorije u kojem je Artem Vakhitov vratio titulu prvaka u svoje vlasništvo nakon još jednog teškog duela na pet rundi. Pereira je bio bolji početkom borbe, dobro pogađao prednjim direktima, odnio prvu rundu na svih pet sudačkih kartica, a drugu na četiri. Vakhitov je podizao tempo kako je borba odmicala, bio taj koji je vršio presing i pogađao jačim i konkretnijim udarcima. Pereiri je u četvrtoj rundi pomalo preoštro oduzet bod zbog previše klinčanja (pasivnosti). Vakhitov je na tri sudačke kartice dobio tu rundu 10-8, dok su preostale dva suca tu rundu vidjeli kao neriješenu (9-9). Rus je okrenuo borbu time jer je vodio na tri kartice prije pete runde i na koncu je dobio borbu većinskom odlukom sudaca. Tri suca bodovala su ovaj kvalitetan meč u njegovu korist, jedan sudac borbu je bodovao neriješeno dok je jedan od sudaca vidio Pereiru kao boljeg.

Vrijedi istaknuti i kako je GLORY dobio dva nova prvaka. Surinamac Donovan Wisse prekidom minutu prije kraja druge runde savladao je Yousrija Belgarouija. Wisse je protivnika brutalno raskrvario te je doktor odlučio prekinuti borbu. Inače, Alex Pereira bio je prvakom i ove kategorije, no on odlazi u UFC nakon poraza protiv Vakhitova.

Tyjani Bezjati postao je prvakom lake kategorije. 23-godišnji Nizozemac nadimka ''Wonderboy'' dominantno je savladao Amerikanca Elvisa Gashija i nakon pet rundi borbe, jednoglasnom odlukom sudaca došao je do pojasa lake kategorije.

Kompletne rezultate Glory 78 priredbe pročitajte pri dnu teksta.

Glory 78 - rezultati priredbe:

Arkadiusz Wrzosek def. Badr Hari via KO - R2, 1:30

Artem Vakhitov def. Alex Pereira via većinska odluka sudaca (48-46, 46-48, 47-47, 48-46, 49-45)

Antonio Plazibat def. Tarik Khbabez via KO - R2, 2:14

Levi Rigters def. Tomas Mozny via TKO - R3, 1:02

Luis Tavares def. Felipe Micheletti via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-27 x3, 30-27)

Nordine Mahieddine def. Raul Catinas via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-27 x4)

Mohamed Mezouari def. Vedat Hoduk via TKO - R1, 1:20

Donovan Wisse def. Yousri Belgaroui via TKO - R2, 2:00

Tyjani Beztati def. Elvis Gashi via jednoglasna sudačka odluka (48-44, 48-45 x4)

Itay Gershon vs. Guerric Billet - neriješeno podijeljenom sudačkom odlukom

Mohammed Hendouf def. Manuel Robson Minoto via TKO - R3

Linker
15. travanj 2024 16:47