UFC

Jedini borac koji je nokautirao Israela Adesanyju službeno potpisao ugovor s UFC-om

Alex Pereira
 Instagram (alex Pereira)
Alex Pereira proteklog vikenda porazom se oprostio od Gloryja

Ono što se prošlog tjedna nagađalo, ovog tjedna je potvrđeno. 34-godišnji Alex Pereira (33-7-0 Kickboxing, 3-1-0), jedan od najboljih kickboksača na svijetu odlučio se za tranziciju u MMA te je potpisao ugovor s UFC-om. Bivši Gloryjev prvak srednje i poluteške kategorije ima određenog MMA iskustva jer je odradio četiri profesionalne MMA borbe. Međutim, Brazilac se nije borio s renomiranim MMA borcima, a već potpisuje za UFC, najjaču svjetsku MMA promociju.

Još proteklog tjedna pojavila se informacija kako će Alex Pereira potpisati ugovor s UFC-om nakon što odradi revanš protiv Rusa Artema Vakhitova u borbi za Gloryjev pojas poluteške kategorije. Pereira je tijesno izgubio većinskom odlukom sudaca, a koštao ga je i oduzeti bod tokom četvrte runde. Pereira je tako izgubio prvi puta nakon 2017. godine, a uskoro ga čeka prva MMA borba nakon studenog 2020. godine i nokauta protiv Thomasa Powella.

Naime, iako još nije službeno potvrđeno, brojni izvori govore kako će prvi Brazilčev protivnik u UFC-u biti Grk Andreas Michailidis (13-4-0, 1-1 UFC), borac koji je jedan nastup upisao i na FFC-u. Njegov protivnik pod okriljem hrvatske MMA promocije bio je Makedonac Borče Talevski, a Michailidis je slavio 2017. godine slavio nokautom u prvoj rundi. Pereira bi se protiv Grka trebao boriti 06. studenog u njujorškom Madison Square Gardenu. Borba će se održati u srednjoj kategoriji. Pereira je potpis ugovora s UFC-om potvrdio na svom Instagram profilu napisavši:

''Hej ljudi, sada je službeno! Hvala puno UFC-u, vrlo sam sretan što postajem dijelom ove obitelji.''

Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica kako će Alex Pereira nastupati u srednjoj kategoriji unutar koje je aktualni prvak Israel Adesanya. Pereira i Adesanya imaju određenu zajedničku povijest. Spomenuti dvojac dvaput se obračunao prema kickboxing pravilima, a Pereira je oba puta slavio. U drugom međusobnom nastupu, Brazilac je čak uspio i nokautirati Adesanyju i to ga čini jedinim borcem koji je ikada nokautirao aktualnog prvaka UFC-ove srednje kategorije. Mnogi se nadaju kako će Pereira imati uspješnu tranziciju u MMA te da će kroz neko vrijeme dogurati do MMA borbe protiv Israela Adesanyje. Tome se sigurno nadaju i u UFC-u te su zato i potpisali ovog atraktivnog kickboksača.

Linker
25. travanj 2024 12:09