K1 i Boks

(VIDEO) Badr Hari je dominirao, ali Verhoeven je pobijedio: Prisjetite se drugog meča sjajnih kickboksača

Badr Hari vs. Rico Verhoeven

 Koen Van WEEL/AFP/Profimedia
Glory je putem svog Youtube kanala odlučio podijeliti najbolje trenutke tog sjajnog meča

Veliko rivalstvo stvorilo se od 2016. godine između Rica Verhoevena i Badra Harija. Rico vlada teškom kategorijom već sedam godina i postalo je gotovo nemoguće pronaći borca koji ga može poraziti u ringu. Badr Hari isticao se kao dobar izbor, no 2016. godine izgubio je meč nakon ozljede ruke u drugoj rundi.

Dugo se čekalo na revanš, čak do kraja 2019. godine. Iako je Badr u tom periodu odradio samo jedan meč (''No contest'' protiv Hesdyja Gergesa), dobio je Marokanac novu priliku za osvojiti Gloryjevu titulu u teškoj kategoriji. Sjajno je se Hari borio tokom prve dvije runde te je dvaput rušio Verhoevena u nokdaun.

Ipak, Verhoeven je pokazao srce prvaka i nije se dao završiti. Naprotiv, činilo se kako Rico pomalo preuzima konce, no početkom treće runde, Hari je ovaj put ozlijedio nogu i nije mogao nastaviti meč. Verhoeven je ponovno slavio, no još jednom ostala je ''mrlja'' jer nije pobijedio na dominantan način.

Verhoeven je kasnije i sam priznao kako je gubio u tom meču, no otkrio je kako glavom nije bio prisutan. Naime, kralj teške kategorije prolazio je kroz teške trenutke s tadašnjom djevojkom Jacky, a nedugo nakon meča s Harijem, Jacky i Rico službeno su okončali svoju 13-godišnju vezu tokom koje su dobili i troje djece.

Ipak, unatoč problemima u privatnom životu, Verhoeven je pretrpio sve poteškoće u meču protiv uvijek opasnog Harija te je na koncu zadržao svoju titulu koju i danas drži. Iduću obranu titule mogao bi imati protiv našeg Antonija Plazibata, a nadamo se kako će to ipak biti kraj Verhoevenove vladavine.

Međutim, dok čekamo što će se dogoditi u vrhu Gloryjeve teške kategorije, kickboxing promocija odlučila nas je počastiti najboljim trenucima iz drugog meča između Verhoevena i Harija. Točno dvije godine prošle su od tog meča i upravo zato, Glory časti ovim sjajnim videom koji možete pogledati ispod teksta.

Linker
15. travanj 2024 07:52