K1 i Boks

(VIDEO) Sjećate li se suca kojeg je Plazibat umalo nokautirao? Dobio je priliku za osvetu i udario je Plazibata u trbuh!

Edward Strijkert i Antonio Plazibat (lijeva slika) | Tariq Osaro i Strijkert (desna slika)

 Screenshot (instagram, Glory, Rtl)
Hrvatski kickboksač pojavio se u RTL-ovom ‘‘talk showu‘‘ te se ispričao sucu kojeg je udario ranije ove godine

Nije ovo bila dobra godina za najboljeg hrvatskog kickboksača, Antonija Plazibata. Naš teškaš je odradio samo jedan nastup u 2023. godini, a bio je to onaj teški poraz od Tariqa Osara u šestom mjesecu.

Osaro je nokautirao Plazibata krajem pete runde, a ne samo da je izgubio meč, nego je Plazibat završio i s podosta teškim prijelomom lijeve ruke. Iako trenira, Plazibat je i dalje u fazi oporavka od teške ozljede, a nije poznato kada možemo očekivati njegov povratak u ring.

Izuzev nokauta, jedan od udaraca koji je obilježio meč između Plazibata i Osara dogodio se krajem druge runde. Pritisnuo je Plazibat Osara, tražio je priliku za nokaut, ali oglasilo se zvono za kraj runde. Nastavili su Plazibat i Osaro s razmjenama, a sudac Edward Strijkert morao je uskočiti kako bi zaustavio akciju.

Veliku hrabrost pokazao je Strijkert uskočivši između dva teškaša koji teže preko 120 kilograma, a u svom tom metežu, Strijkert je zadobio udarac desnicom od strane našeg Plazibata. Sudac je završio na tlu, ali srećom, brzo se pridigao i nije zadobio nikakve teže posljedice. Organizatori su ipak ubacili zamjenskog suca nakon tog nokdauna, a snimka tih trenutaka obišla je svijet.

Šest mjeseci kasnije, Plazibat je dobio priliku ispričati se sucu na nizozemskoj televiziji, točnije u programu RTL-a. Prvo se Strijkert pojavio u RTL-ovom studiju, a ukratko je prokomentirao kakav je bio osjećaj primiti udarac od strane hrvatskog ‘‘bombardera‘‘.

‘‘Bilo je teško, ali to je moj posao. Odjednom sam se našao na tlu i pomislio sam kako sam trebao postati ‘lifeguard‘ (spasilac na plaži/bazenu).‘‘, rekao je Strijkert i nasmijao okupljene.

Voditelj je tada pitao Strijkerta je li ikad razmišljao o osveti, a prije nego je Strijkert uspio odgovoriti, u studio je došao i Antonio Plazibat.

Plaza nije došao praznih ruku. Strijkertu je uručio jelo naziva ‘‘krompoes‘‘, a radi se o jelu koje je trenutno hit u Nizozemskoj. Krompoes je zapravo desert, a sastoji se od kroasana punjenog švicarskom kremom i prelijevom od ružičaste čokolade. Švicarska krema mješavina je žute kreme i šlaga.

‘‘Znam da jako voliš ovo i rekli su mi da ponesem ovo što svi u Nizozemskoj trenutno vole jesti. Radi se o gesti isprike. Jedan krompoes za tebe.‘‘, rekao je Antonio Plazibat.

Plazibat je tako iskoristio svoju priliku za ispriku, ali i Strijkert je dobio priliku za osvetu! Sudac je navukao Gloryjevu rukavicu, a zatim je pogodio Plazibata udarcem u tijelo.

Naravno, sve je prošlo u šali i smijehu, a najbitnije je da ovaj hrabri sudac nije prošao s težim posljedicama nakon tog udarca koji je primio na Glory: Collision 5 eventu ranije ove godine.

Linker
30. travanj 2024 10:40