K1 i Boks

(VIDEO) Bernard Hopkins nasrnuo na oca boksačke zvijezde: ‘Otišao bih i u zatvor i u pakao zbog svoga sina!‘

Bernard Hopkins i Bill Haney

 Screenshot/YouTube
Reakcija pripadnika osiguranja spriječila je daljnje ekscese na ‘eventu‘ u Las Vegasu

Između Bernarda Hopkinsa i Billa Haneyja, oca i trenera Devina Haneya, u posljednje vrijeme frcaju iskre, a svojevrsna kulminacija tog sukoba dogodila se sinoć na Golden Boy priredbi u Las Vegasu, na kojoj je, u glavnoj borbi večeri, Vergil Ortiz Jr. tehničkim nokautom u prvoj rundi povijedio Fredricka Lawsona. Po završetku "eventa", naime, Hopkins i Haney stariji davali su izjave za medije, a u jednom je trenutku došlo do međusobne konfrontacije, verbalne prepirke, pa i fizičkog kontakta.

"Volio bih s njim razgovarati u kupaonici", rekao je Hopkins indirektno pozivajući Haneya na fizički obračun, nakon čega su obojica u glas galamili u kameru, a nekadašnji prvak srednje i poluteške kategorije nastavio je pozivati Haneyja u kupaonicu uz obostrane visoke tenzije. Haney je potom krenuo govoriti kako je Devin najbolji borac na svijetu, nakon čega je Hopkins nasrnuo na njega i odgurnuo ga, a potom je interveniralo i osiguranje i zaustavilo daljnje ekscese.

"To nije ništa. Baš kao što sam rekao, za sve očeve diljem svijeta, nećete biti maltretirani od strane Bernarda Hopkinsa ili bilo koga drugoga. Imam najboljeg borca ​​na svijetu i ovdje sam da ga predstavljam. Rekao mi je da ga slijedim. Nije li mi rekao da ga slijedim? I zar ga nisam slijedio? Kamo je želio da odem? Otišao bih u pakao i u zatvor zbog Devina Haneya. Najbolji borac na svijetu!", nastavio je govoriti Haney stariji.

Kako je cijela situacija izgledala, možete pogledati u videozapisu koji slijedi, na dijelu od 2:40.

Za pretpostaviti je kako uzrok sukoba dvojice Amerikanac leži u neuspjelim pregovorima između Devina Haneyja i Ryana Garcije, kojeg predstavlja Golden Boy, promocijska kuća Oscara De La Hoye i partnera Hopkinsa. Garcia je, naime, prekinuo pregovore objavivši kako se planira boriti protiv Rolanda Romera.

Linker
27. travanj 2024 17:10