K1 i Boks

(VIDEO) Boks se vratio, a Shakur Stevenson dominantno prošetao kroz Caraballa

Caraballo vs. Stevenson
 screenshot/YouTube
Shakur Stevenson dominantno je slavio na prvoj većoj boksačkoj 'post-pandemija' priredbi

Top Rank boxing odradio je prvu veću boksačku priredbu nakon povratka u "pogon" te nakon što publika tri mjeseca nije imala priliku pratiti profesionalni boks najviše razine. Priliku vratiti boks fanovima dobio je jedan od najvećih potencijala promocije Boba Aruma, Shakur Stevenson. 22-godišnji WBO svjetski prvak perolake kategorije ovog puta nije branio titulu, nego je otišao u kategoriju iznad, gdje mu se suprotstavio Felix Caraballo.

Prema očekivanjima, Caraballo nije imao niti približno kvalitete potrebne za savladati buduću superzvijezdu, što je prognoza većina stručnjaka za poziciju do koje će Shakur doći u narednim godinama. Zapravo je mnoge iznenadilo što je Stevensonu, unatoč dominaciji, trebalo čak šest rundi da završi ovaj posao i krene se pripremati za idući, koji bi mogao doći već ovog ljeta. Tada će se raditi o obrani titule prvaka, ali možda i o napadu na titulu neke od preostale tri elitne organizacije.

Ispod odlomka možete pogledati najbolje trenutke meča, kao i malo bolju snimku same završnice.

Priredba je inače sadržavala pet mečeva u kojima nije bilo iznenađenja. Pobjede su još upisali Jared Anderson, Guido Vianello, Quatavious Cash te Robeisy Ramirez, čiji nokaut možete vidjeti na dnu teksta.

Top Rank će odraditi čak šest priredbi u samo 16 dana razmaka, a druga je na rasporedu već sutra. Predvode ju Jessie Magdalleno i Yenifel Vicente.

Linker
20. travanj 2024 08:56