K1 i Boks

(VIDEO) Boksač iz BIH (0-13) poslao ‘YouTubera‘ u carstvo snova

Alberto Frati

 Screenshot (twitter, Tim Boxeo)
Došao kao topovsko meso pa pokazao da boks nije igra

Alberto Frati, talijanska zvijezda društvenih mreža završio je u brutalnom "knockdownu" tijekom subotnjeg meča u Belgiji gdje je glavom poljubio pod i tako ostao nepomično ležati nekoliko sekundi. Ovo mu je bio prvi poraz u karijeri a priuštio mu ga je niti manje niti više nego "journeyman" iz BIH Stefan Marković, boksač profesionalnog omjera 0-13 kojega su pozvali u namjeri da izgubi kako bi si YouTuber unaprijedio svoj profi "scor".

Tijekom svih 6 rundi borbe boksač rodom iz BIH uspijevao je nametnuti svoj tempo borbe i vodio na sudačkim karticama, a onda je to potvrdio tako da je krajem borbe srušio Fratija toliko silovito da je ovaj dobrih ostao nepomično ležati na podu dobrih 5 sekundi, da bi se na kraju ipak uspio pridići prije isteka 10-te sekunde i nastaviti borbu. Borba je bila dogovorena na 6 rundi, tako da se nakon isteka zvona samo čekalo proglašenje pobjednika. Dvojica sudaca svih 6 rundi dali su Markoviću, dok je jedan sudac prvu rundu dao Fratiju.

Prošlo je više od dvije i pol godine od Fratijevog prvog izleta u profi boks kada je u svom debiju pobijedio Michaela Isaaca Carreru (13-53-6). Sinoć je pokazao kako je totalno zahrđao što se boksa tiče, ali isto tako je pokazao i veliko srce pošto je uspio nastaviti borbu nakon brutalnog "knockdowna".

Izgleda kako nije svim YouTuberima suđeno da boksaju. Za razliku od Fratija, braća Paul su se jako dobro snašli u boksu, a pogotovo Jake Paul koji je dvaput pobijedio bivšeg UFC-ovog prvaka Tyronea Woodleya.

Linker
28. travanj 2024 16:20