K1 i Boks

(VIDEO) Čalić točan na vaganju pred meč karijere, Babić nešto lakši od Kennedyja

Marko Čalić i Alen Babić
 screenshot/YouTube
Marko Čalić i Alen Babić spremni su za svoje sutrašnje ispite u engleskom Milton Keynesu

Marko Čalić i Joshua Buatsi bili su ispod granice poluteške kategorije, koja iznosi 79.4 kilograma. Hrvatski boksač došao je s 78.4 kg i u sjajnoj formi, no u ništa lošijoj formi nije niti bivši brončani olimpijac, kojem je vaga pokazala 400 grama manje nego Čaliću. Buatsi je veliki favorit, no Čalić je već više puta dokazao kako je boksač koji se može suprotstaviti svakome.

Alen Babić ovog je puta došao teži nego na meč protiv Shawndella Wintersa. Tada je bio na 93 kilograma, a ovog puta mu je vaga pokazala 96.7. To je Babić zapravo otkrio tek svojom objavom na Instagramu, budući da mu je na vaganju prvobitno pročitana kriva težina od 90.5 killograma. Kennedy je bio tri kilograma teži od njega. Vodeći se prema podacima s Boxreca, on će biti najlakši u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Ukupno će se na sutrašnjem programu u Milton Keynesu održati šest mečeva. Babić i Kennedy u ring će treći, dok će se između njihovog i glavnog meča održati još dva. Talentirani Linus Udofia (15-0) borit će se protiv Johna Hardinga jr. (8-1-1) na engleski naslov srednje kategorije, dok će se za WBC titulu ženske super lake kategorije obračunati Chantelle Cameron (12-0) i Adriana Dos Santos Araujo (6-0).

Ispod teksta možete pogledati kako su boksači izgledali na vaganju.

Linker
29. travanj 2024 15:31