K1 i Boks

(VIDEO) Dan kad je Bonjasky opravdao nadimak ‘Leteći Gentleman‘: Prisjetite se ‘letećeg high kicka‘

Remy Bonjasky vs. Vernon White

 Screenshot (youtube, Glory)
Remy Bonjasky tijekom svoje duge karijere pružio nam je nebrojene trenutke za pamćenje

Svijet kickboxinga kroz povijest svjedočio je brojnim sjajnim kickboksačima. Jedan od najvećih ikad, svakako je i Remy Bonjasky (78-20-0). Nizozemski borac sa surinamskim korijenima dugi niz godina oduševljavao je spektakularnim nastupima.

Mirko Filipović, Alistair Overeem, Badr Hari, Gokhan Saki, Ray Sefo, Ernesto Hoost, samo neke su od veličina koje je Bonjasky uspio pobijediti u svojoj bogatoj karijeri.

Nadimak po kojem je Bonjasky poznat u kickboksačkim krugovima, jeste ''The Flying Gentleman (Leteći Gentleman)''. Bonjasky je taj nadimak dobio zbog brojnih ''letećih'' tehnika kojima se služio, a naročito ubojit bio je ''letećim koljenom''. Ipak, Bonjasky je posjedovao širok spektar zanimljivih tehnika, a 2003. godine prezentirao je jednu.

Remy se u osmom mjesecu spomenute godine borio u četvrtfinalu K-1 World Grand Prixa, a protivnik mu je bio američki borac Vernon Whitea. Nakon nešto manje od dvije minute borbe, Bonjasky je pogodio nevjerojatnim ''letećim high kickom''. White je završio na podu i borba je ubrzo završila.

Glory nas je odlučio podsjetiti na taj spektakularni potez ovog legendarnog borca, a video možete pogledati pri dnu teksta. Inače, Bonjasky je te godine osvojio K-1 World Grand Prix turnir, a nevjerojatna je činjenica da je unutar te kalendarske godine odradio čak devet mečeva. Osam puta je slavio, a samo ga je Semmy Schilt uspio zaustaviti.

Linker
20. travanj 2024 03:21