Regija

Antonio Plazibat ekspresno uzvratio Verhoevenu: ‘Hej Rico, glupi Hrvat dolazi po tebe!‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač nije s oduševljenjem dočekao Verhoevenove komentare

Ranije tijekom večeri, imali ste prilike čitati o tome kako je Rico Verhoeven pričao o našem Antoniju Plazibatu, uoči Plazinog posljednjeg meča koji je odradio protiv Benjamina Adegbuyija. Solinjanin je u listopadu (desetom mjesecu) prošle godine savladao sjajnog rumunjskog kickboksača, nokautom u drugoj rundi.

Ususret borbi, Rico Verhoeven, prvak Gloryja, odradio je kraći razgovor s Adegbuyijem. Nizozemski borac pričao je o Plazibatu u ne naročito dobrom tonu.

‘‘Ovaj tip (Plazibat), njegov način borbe je glup. On cijelo vrijeme baca samo jake udarce. Ti (obraća se Adegbuyiju, op.a.) se boriš pametno. Dobar si kickboksač i daleko si bolji od njega (Plazibata). Pokaži to.‘‘, bile su Verhoevenove riječi za rumunjskog kickboksača.

U meču se pokazalo kako Adegbuyi ipak nije bolji borac od našeg kickboksača. Plazibat je demolirao Adegbuyija te ga je završio početkom druge runde. Sve to gurnulo je Plazibata na prvo mjesto u poretku Gloryjevih izazivača unutar teške kategorije i jako je blizu napadu na pojas. Titulu drži upravo Verhoeven, borac koji godinama vlada teškom kategorijom i mnogi ga smatraju jednim od najboljih teškaša u povijesti kickboksa. Međutim, Plazibata ne plaše takve činjenice, a Verhoevenovi komentari došli su i do njega. Hrvatski borac brzo je uzvratio.

''Hej, Rico. Dolazim po tebe s istom taktikom s kojom sam išao na Adegbuyija, samo ću bacati glupe, snažne udarce. Ne moraš se brinuti oko ničega, jer to je jedino što ću raditi. Samo bih htio pitati, kako je tvoj prijatelj prošao s mojom glupom taktikom. Nadam se da ćeš mi pokazati novu razinu kickboxinga, isto kako mi je Adegbuyi pokazao. Ne trebaš se brinuti, glupi Hrvat dolazi po tebe.'', rekao je Antonio putem ''storyja'' na Instagramu.

Nije poznato s kime će se Verhoeven boriti u sljedećem nastupu, kao što nije poznat niti Plazibatov idući meč. Verhoeven se u desetom mjesecu trebao boriti protiv povratnika u kickboks, Alistaira Overeema. ''Reem'' je tada nastup otkazao zbog ozljede. Hoće li Alistair ponovno dobiti priliku ili će Plazibat biti idući izazivač, vrijeme će pokazati.

Linker
13. travanj 2024 18:04