K1 i Boks

(VIDEO) Devin Haney i Jorge Linares uspješno prošli vagu i odradili sučeljavanje

Haney vs. Linares
 screenshot (YouTube)
22-godišnji Amerikanac u meč ulazi s ulogom WBC pojasa prvaka lake kategorije

Michelob Ultra Arena, poznatija i kao Mandalay Bay Arena, ugostit će u jutarnjim satima nedjelje 30. svibnja jedan veliki meč. Devin Haney (25-0, 15 KO) naći će se na itekako ozbiljnom ispitu, budući da će protiv sebe imati iskusnog, uzbudljivog i uvijek opasnog Jorgea Linaresa (47-5, 29 KO).

Za mladog šampiona ovo je po mnogima najteži ispit do sada, ujedno i provjera koliko bi mu dobra bila odluka u idućem se meču suprotstaviti nositelju preostala tri pojasa ove kategorije, Teofimu Lopezu. Do sada je u svakom meču izgledao briljantno, no protiv sebe sad ima čovjeka i dalje gladnog uspjeha, a neupitne boksačke kvalitete.

35-godišnji boksač iz Venezuele već zna kako je biti svjetski prvak, iako ga mnogi puno bolje pamte po meču u kojem je titule izgubio. Riječ je o fantastičnom okršaju protiv Vasyla Lomachenka iz svibnja 2018. godine, kad je Ukrajinac slavio prekidom u desetoj rundi nakon udarca u jetru, no u trenucima kad je situacija na sudačkim karticama bila u potpunosti izjednačena. Po mišljenju fanova jedan je to od najboljih mečeva u posljednjih deset godina. Ako se Linares u ovom meču pojavi u sličnom izdanju, Haneyev status velikog favoriti svakako je ugrožen.

Najpoznatiji američki pulen Eddieja Hearna ipak ima dovoljno referenci koje mu osiguravaju spomenuti status favorita, poput briljantne tehnike te brzine, što je nešto za što mnogi vjeruju da Jorge, obzorom na godine i sve do sada odrađene ratove, više ne može pratiti jednako kvalitetno kao nekad.

Obojica su na vagi bili uspješni, odnosno na propisanih 61.25 kilograma, a i fizički izgled daje do znanja kako su više nego spremni pružiti svima nezaboravni susret u ringu.

Linker
19. travanj 2024 06:20