K1 i Boks

Furyjev otac bijesan na promotore: ‘Oni su imali svoje interese, zabrinut sam za Tysona‘

John Fury i Tyson Fury
 Terry Blackburn/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
John Fury smatra kako namjere Boba Aruma i njegove ekipe nisu ni uključivale meč protiv Joshue

Nakon što je Eddie Hearn već optužio promotore Tysona Furyja da se nisu potrudili zaštititi interese svog boksača te mu spasiti meč protiv Anthonyja Joshue, sa sličnim stavom javio se i Furyjev otac, "Big" John Fury. Isti je bez suzdržavanja optužio ljude oko Furyja da su sve odradili u svom interesu, čime su zakinuli njegovog sina i doveli ga u poziciju gdje puno toga može izgubiti.

"Tyson oko sebe ima 20 tisuća ljudi. To je ono što se dogodi kad si na vrhu, skupiš puno pijavica oko sebe, puno onih koji se samo zakače. Možete lako vidjeti što se s njim događa u Americi. Zapravo je dijabolično. Nabrijan si za borbu protiv jednog čovjeka, a onda odjednom se u 24 sata sve promijeni i sredi da se boriš protiv drugog. On je potpisao ugovore za nešto potpuno drugačije. Oni se samo okupljaju oko njega i pitam se kako je to normalno", rekao je John Fury u razgovoru za BT Sport, nastavivši:

"On može kriviti svoj tim, nikoga drugog. Bilo što požureno nikad nije dobro. On je već mentalno bio u meču protiv AJ-a, ja sam htio da se bori protiv njega, nikakav interes za Wildera nije postojao. Rekao sam mu preko telefona neka baci pojas u smeće i ode se boriti protiv Joshue 14. kolovoza, kao što je bilo i planirano."

U strahu je John da bi se mogao pojaviti problem s motivacijom, a jasno je kako Wilder ni u kom slučaju nije mačji kašalj, odnosno netko u meč protiv koga se ulazi opušteno uvjeren u pobjedu. To može biti kontraproduktivno.

https://www.youtube.com/watch?v=t5QK2ufOc4M

"Zabrinut sam oko toga može li Tyson dodatno podići svoju igru za Wildera. Što ako bude previše samouvjeren i napravi pogrešku. Postoji šansa da sve ode u krivom smjeru. Ne razumijem niti Wildera, zašto ne bi uzeo 20 milijuna dolara bez borbe, uz garanciju kako je idući za prvaka? Umjesto toga se bori za manje novce, uz rizik da ponovno završi oštećene lubanje. Nema mi to smisla, sve mi izgleda kao da sile koje kroje stvari u Americi obojicu imaju u zamci", objasnio je, dodavši kako niti Joshua nije siguran:

"Obojica mogu doživjeti poraz, kako AJ tako i Tyson. Jer obojica se mogu previše opustiti, razmišljati jedan o drugom i odjednom će se naći gdje rade nešto drugo. Bili su motivirani na najveću borbu u povijesti, a sad obojica imaju borbu za zagrijavanje, nimalo laku borbu."

Kao glavnu osobu koja je sve "skuhala", John vidi 88-godišnjeg gazdu Top Ranka i Tysonovog američkog promotora, Boba Aruma. On je zapravo najbrže i reagirao, pretekao Franka Warrena i dogovorio meč protiv Wildera.

"Čini se da svi rade ono što Bob Arum kaže. Čudno, zar ne? Ništa protiv Boba, on vjerojatno ima svoje vlastite interese, sve se zapravo vrti oko novca, a ovaj ishod ide u prilog svim Amerikancima. Oni niti u jednom trenutku nisu htjeli borbu u Saudijskoj Arabiji. Arbitraža je mogla biti riješena u prosincu, no nisu to napravili. Zašto nisu, kad su znali koliko veliki meč dolazi? Mogu cijeli dan pričati o ovome, ali zaključak je da je ispalo sranje", zaključio je.

Linker
20. travanj 2024 16:06