K1 i Boks

(VIDEO) Filip Hrgović odlučniji nego ikada: ‘Ja sam čovjek koji će pobijediti Oleksandra Usyka, a evo i kako!‘

Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Najbolji hrvatski boksač javio se s godišnjeg odmora i govorio o brojnim aktualnostima vezanim uz njegovu karijeru

Prošlo je točno 12 dana otkako je Filip Hrgović, tehničkim nokautom u 12. rundi, pobijedio Demseyja McKeana, i tako zadržao svoj status obveznog IBF-ovog izazivača. Najbolji hrvatski boksač trenutno se nalazi na godišnjem odmoru na Hvaru, odakle je, u srijedu, odradio svoj prvi veliki intervju nakon trijumfa u londonskoj O2 Areni.

"Na odmoru sam i sve je dobro. Trenutno sam u Hrvatskoj, na Hvaru, prekrasno je, trebali biste doći ovdje", rekao je "El Animal" Jordanu Pollocku, novinaru Boxing Newsa, u uvodnom dijelu razgovora, pa se osvrnuo na izvedbu koju je isporučio u meču protiv McKeana:

"Sretan sam što sam pobijedio, bio je to veliki nokaut, dobar za ‘highlightse‘. Očekivao sam da ću ga završiti ranije, ali bio je čvrst, a i forsirao je klinč. Osjetio je moju snagu, a nakon toga se držao za konopce i izbjegavao borbu, a sudac je napravio loš posao, trebao ga je upozoriti, oduzeti mu bod, a možda i dva. Na kraju dana, međutim, sretan sam s tih 12 rundi i nokautom".

U nastavku intervjua Hrgović se dotaknuo i meča koji je predvodio londonsku priredbu, onog između Anthonyja Joshue i Roberta Heleniusa.

"Imao sam doping kontrolu, nisam vidio cijelu borbu, ali dio sam pogledao na TV-u u svlačionici. Bila je to pristojna izvedba, veliki nokaut, ali prije tog nokauta Joshua nije pokazao ništa spektakularno. Bio je malo prestrpljiv, mislim da ga je mogao nokautirati i ranije, ali u redu, Helenius je upao kao zamjena u posljednji trenutak i Joshua je bio oprezan, nije htio biti pogođen", rekao je 31-godišnji Zagrepčanin, pa, na upit novinara, nastavio govoriti o "AJ"-u i promjenama u njegovoj "igri":

"Promijenio je stil, ali to je normalno. S godinama mijenjaš svoju osobnost, ne samo u ringu, nego i izvan njega. To je sastavni dio života, nisi ista osoba s 20, 30 ili 35 godina. On je dobar boksač, brz je, snažno udara, no njegov problem je u tome što ima slabu bradu i svjestan da će pasti ako primi jak udarac. Zbog tog je pod pritiskom, velika je zvijezda i ne želi ponovno izgubiti, zato je strpljiviji nego prije. Kad bacaš puno udaraca veći je rizik da i primiš udarac, a, kao što sam rekao, on ima slabu bradu i zna da ne može primiti puno. No, ponavljam, on je dobar borac i napravio je puno u boksu. Smatram da ljudi previše govore i previše ga osuđuju, na njegovim je leđima preveliki pritisak. Kad Fury pruži lošu borbu nitko ne govori ništa, a ako Joshuina borba prođe tri runde, svi govore puno sr**a o njemu".

Dva dana preostala su do borbe između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa, a s obzirom na to da bi Filip, kao IBF-ov obvezni izazivač, prema sustavu rotacije trebao boksati s pobjednikom tog meča, s osobitom će pozornošću pratiti što će se u subotu događati na stadionu u Wroclawu.

"Neću biti tamo, ali sigurno ću gledati taj meč. Mislim da će ga Usyk nadboksati, mislim da je Dubois prespor za njega i da neće biti sposoban pogoditi Usyka jer se ovaj previše kreće i fintira. Usyk je brz na nogama i jednostavno mislim da će Dubois imati problema s tim da ga pogodi. U boksu nikada ne znate, ali ne vidim kako bi se Dubois mogao nositi s Usykovim vještinama", istaknuo je Hrgović.

U završnom dijelu razgovora teškaš iz Sesveta govorio je o potencijalnom okršaju između njega i Usyka.

"Ja sam čovjek koji će pobijediti Usyka. Velik sam tip, snažniji od njega, a također mogu baciti puno udaraca, nisam krut kao Dubois ili Joshua. Mogu baciti puno udaraca, mogu napasti tijelo, pritisnuti ga i prisiliti da se kreće unatrag. Mogu, također, i primiti udarac, imam dobru bradu, on me ne može nokautirati. Ja sam tip koji će pobijediti Usyka, to neće biti Tyson Fury nego Filip Hrgović. Nadam se da će pobijediti u subotu i da ću dobiti priliku koju sam zaslužio. Obavezni sam IBF-ov izazivač, sljedeći sam u redu i trebao bih se boriti s Usykom. Nema borbe za ujedinjene pojaseva, Fury je dogovorio meč u listopadu, nisam siguran da on uopće više želi boksati, djeluje mi vrlo čudno", zaključio je Hrgović intervju za Boxing News.

Mogli bismo reći kako je srijeda bila svojevrsni "media day" za Filipa budući da je istoga dana razgovarao i s novinarima Sky Sportsa, a tijekom tog je razgovora ponovio istovjetne teze o njegovom meču s Usykom, odnosno o propalim pregovorima za meč za ujedinjenje titula.

"Imali su sve vrijeme ovog svijeta da dogovore borbu. Sljedeći sam u redu za Usyka. Ako pobijedi ove subote, trebao bih se boriti s njim. Fury ima zakazanu borbu i prema svim pravilima ja bih trebao biti sljedeći na redu. Nadam se da će se to dogoditi krajem ove ili najkasnije početkom sljedeće godine. Toliko sam dugo čekao na ovo, da dobijem poziciju IBF-ovog obaveznog izazivača, koju sam i obranio. Dobili smo pismo od IBF-a prije nekoliko tjedana da će se pobjednik moje i McKeanove borbe sljedeći boriti za IBF naslov. IBF će izvršiti pritisak na Usyka i on će se morati boriti sa mnom ili će morati povući naslov", rekao je Hrgović za Sky Sports.

Linker
04. svibanj 2024 19:39