K1 i Boks

(VIDEO) Jaime Munguia novim nokautom došao do 39. pobjede iz 39 mečeva

Munguia vs. Ballard

 Screenshot (youtube, Dazn)
D‘Mitrius Ballard nije pružio niti dio onoga potrebnog za savladati 25-godišnjeg Meksikanca

Jaime Munguia nastavlja svoju seriju impresivnih nastupa dok čeka priliku napasti neki od elitnih pojaseve srednje kategorije. Tako bismo mogli opisati novu pobjedu ovog impresivnog te također vrlo aktivnog boksača iz Meksika, koji je u meču protiv D'Mitriusa Ballarda po treći put obranio WBO interkontinentalnu titulu srednje kategorije. Ali, jasno je kako ta titula nije niti blizu onom što Munguiju zadovoljava.

25-godišnji Munguia (39-0, 31 KO) novog je protivnika savladao prekidom u trećoj rundi okršaja u kojem je već tijekom prve runde bilo jasno kakav će biti smjer odvijanja radnje. Ballard je u meč ušao kao perspektivan boksač omjera 21-0-1, a prvi poraz u karijeri dugo će pamtiti. Brzina i konzistentnost s kakvom se susreo u ovom meču nešto je s čime do sada vjerojatno nije imao doticaja.

Možemo to pogledati i sa strane toga što je Ballard odlučio potući se te bi s drugačijom taktikom vjerojatno bolje prošao u ovom meču, odnosno vjerojatno bi duže izdržao na nogama. No, treba mu se čestitati na hrabrosti, koja je automatski donijela i uzbuđenje svima koji su meč pratili. Zapravo, kraj meča je dočekao na nogama, ali pod kanonadom na kakvu nije imao nikakvog odgovora.

Što sad slijedi za Munguiju? Na WBC (prvak Jermall Charlo) i WBO (prvak Demetrious Andrade) ljestvici on je prvi izazivač srednje kategorije, dok je dok WBA (prvak Ryota Murata) na drugom mjestu. No, niti jedna od prve dvije navedene organizacije nije ga proglasila izazivačem, a niti prvaci ne pokazuju želju boriti se protiv njega nego konstantno prozivaju druge borce. Naravno, uz blagoslov spomenutih organizacija.

Vjerojatno zbog svega navedenog niti nismo vidjeli neko oduševljenje kad je Munguia trebao podići pojas kojeg je vlasnik. Zapravo, dotadašnja euforija je splasnula, što lako možemo vidjeti u videu unutar teksta. No, nema mu druge, mora nastaviti biti aktivan i čekati.

Munguia je inače bio WBO prvak polusrednje kategorije, a tu titulu obranio je pet puta prije nego je odlučio podići se u srednju, s nadom da će uskoro doći do meča protiv Gennadyja Golovkina ili neka od drugih zvijezda kategorije. Ipak, vrijeme prolazi, on je dominantan, a takvog meča još uvijek nema. Sreća što je još uvijek mlad i nije problem još malo pričekati, ali očito je da gubi strpljenje.

On je inače i vlasnik trenutno drugog najboljeg omjera bez poraza u svjetskom boksu. Bolji od njega po tom pitanju tek je njegov sunarodnjak, "Zurdo" Ramirez, koji sličan problem kao Jaime ima u poluteškoj kategoriji.

Linker
18. travanj 2024 03:31