K1 i Boks

(VIDEO) Jake Paul nikad teži na vaganju: Čeka ga meč koji ne uživa veliku pažnju javnosti

Jake Paul (lijevo) i Andre August (desno)

 Screenshot (youtube, Dazn)
Popularni YouTuber i boksač odabrao je protivnika koji očito ne djeluje atraktivno njegovoj Paulovoj publici

Jake Paul na udaru je boksačke javnosti još otkako je odradio svoj profesionalni boksački debi (2020. godine), a ponajviše zbog činjenice da je samo jedan meč odradio protiv profesionalnog boksača.

Ostalih sedam nastupa Paul je odradio protiv MMA boraca, ‘‘YouTubera‘‘ i bivšeg NBA košarkaša, Natea Robinsona. Sedam pobjeda i jedan poraz upisao je Paul u dosadašnjoj karijeri, a izgubio je samo od Tommyja Furyja, jedinog boksača s kojim se dosad borio.

Večeras Jakea Paula čeka novi meč s profesionalnim boksačem, a ime njegovog protivnika je Andre August (10-1-1, 5 KO). August nije naročito poznat boksač i zauzima 311. mjesto na Boxrecovoj ljestvici u kruzer kategoriji. Usporedbe radi, Paul je 159. u tom poretku.

Pohvalno je ipak da se Paul odlučio okrenuti mečevima protiv profesionalnih boksača, ali sada je vjerojatno nešto jasnije zašto dosad nije prakticirao takve mečeve. Naime, Paulov meč nikad manju pažnju nije privlačio, a mnogi još nisu ni svjesni da Jake nastupa ovaj vikend.

Vjerojatno je i sam Paul prepoznao kako ovaj meč neće moći parirati velikoj UFC 296 priredbi, pa je stoga ugovorio meč dan ranije, kako se termini ne bi preklapali.

Paul i August sinoć su uspješno odradili vaganje za svoj međusobni obračun. Borba je ugovorena u kruzer kategoriji (-200 ‘lbs‘, -90,7 kg), a Paul nikad teži nije bio na službenom vaganju.

199,4 ‘‘pounda‘‘ (90,44 kg) pokazala je vaga tijekom Jakeovog vaganja. Podsjećamo, Jake je prošli meč odradio u osmom mjesecu ove godine, a protivnik mu je bio Nate Diaz. Gornja težinska granica iznosila je 185 ‘‘pounda‘‘, a Paul je tada bio čak 14,4 ‘‘pounda‘‘ (6,53 kg) lakši nego na sinoćnjem vaganju.

Paulov protivnik Andre August sinoć se pojavio nešto lakši od Jakea. Njegova težina iznosi 198,6 ‘‘pounda‘‘ (90,08 kg), ali radi se o neznatnoj razlici.

Borba između ove dvojice boksača održat će se u noći s petka na subotu, a predviđa se da bi Paul i August trebali krenuti prema ringu u subotu oko 4:30h ujutro.

Snimku vaganja i posljednjeg sučeljavanja uoči meča pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
01. svibanj 2024 22:10