K1 i Boks

(VIDEO) Jesmo li svjedočili najboljih pola minute u povijesti ženskog boksa?

Amanda Serrano, Katie Taylor

 Screenshot (twitter, Dazn Boxing)
Ovakva akcija bi posramila i muške boksače

Sada kada su se dojmovi malo slegnuli, moramo se zapitati jesmo li sinoć vidjeli najbolju borbu u povijesti ženskog boksa. Ono što su nam obje borkinje ponudile bila je konstantna akcija s obje strane i sva ljepota koju ovaj sport može pružiti. S jedne strane je bila Katie Taylor koja je svoju taktiku bazirala na radu prednjom rukom, preciznim direktima, pravovremenim kontrama i puno kretnji. S druge strane Amanda Serrano imala je drugačiju taktiku; ona je kao i inače krenula agresivno, kretala se naprijed i bila ta koja je vodila borbu, no ovaj put to nije bilo presudno. Borba je bila toliko izjednačena da se čak niti suci nisu složili kome bi dali pobjedu, a slobodno možemo reći da niti jedan sudac nije napravio loš posao.

Kako se borba odmicala kraju tako su obje boksačice u zadnjih pola minute odlučile kako neće ostaviti sucima da odlučuju o pobjednici te se upustile u beskompromisnu razmjenu udaraca u kojoj su obje borkinje primile nekoliko snažnih krošea, a deblji kraj je možda čak izvukla Taylor koja je jedva ostala stajati na nogama.

Da se borba održala na 12 rundi možda bi ishod bio drugačiji s obzirom na viđeno u posljednjih pola minute borbe, ali u tom slučaju se borkinje vjerojatno niti ne bi upustile u takvu izmjenu. Katie Taylor je tako ostala neosporna prvakinja svijeta koja je ujedinila pojaseve prema WBA, WBC, IBF i WBO federacijama kao i "The Ring" pojas, a ovo joj je bila ukupno šesta obrana.

Nakon ove borbe Taylor je možda prema boksačkim postignućima prestigla i Claressu Shields . Obje su uspjele postati neprikosnovene svjetske prvakinje, a Claressa Shields je prvakinja postala u 3 kategorije, dok Taylor u dvije. No gledajući težinu samih protivnica tu definitivno prednost ima Taylor koja je osim Amande Serrano uspjela i dva puta pobijediti Delfine Persoon koja je tada u rezimeu imala 43 pobjede i samo 1 poraz.

Snimku posljednjih pola minute borbe pogledajte u nastavku.

Linker
13. travanj 2024 01:31