K1 i Boks

(VIDEO) John Dodson uspješno debitirao u boksu bez rukavica: Ryan Benoit ekspresno je uništen

John Dodson vs. Ryan Benoit

 Instagram (bkfc)
Dvostruki UFC-ov izazivač za titulu ponovno je prezentirao razornu moć svojih ubitačno brzih ruku

John Dodson duži niz godina bio je jedan od najboljih UFC-ovih boraca muha kategorije. 2011. godine osvojio je The Ultimate Fighter (u bantam kategoriji), a nakon toga započeo je njegov pohod na muha kategoriju.

Dvaput se Dodson borio za pojas, ali Demetrious Johnson bio je bolji u oba navrata. Kasnije se Dodson vratio u bantam kategoriju gdje je i odradio svoj posljednji nastup. 15. kolovoza (osmi mjesec), Dodson je jednoglasnom odlukom izgubio od Meraba Dvalishvilija, a UFC ga je otpustio nakon toga.

‘‘Magician‘‘ je odradio dva nastupa pod okriljem XMMA promocije nakon toga, a učinak je bio polovičan. 37-godišnji Dodson ne planira zaključiti svoju borilačku karijeru u skorije vrijeme, a sinoćnjim debijem u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu (boks bez rukavica) pokazao je kako ima još mnogo toga za pružiti.

Dodson je nastupio na BKFC 28 eventu, a protivnik mu je bio Ryan Benoit (10-8-0), također bivši UFC-ov borac. Benoit je imao podosta čudnu UFC karijeru. Brandonu Morenu pružio je snažan otpor te je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, a borca poput Sergia Pettisa dobio je tehničkim nokautom u drugoj rundi. Ipak, Benoit je od manje zvučnih boraca gubio, a nakon tri poraza u nizu, UFC ga je otpustio prošle godine.

Minuta i 40 sekundi, toliko je trebalo Johnu Dodsonu da u svom ‘‘bare knuckle‘‘ debiju uništi Ryana Benoita. Tri puta ga je Dodson slao na pod, a sudac je nakon trećeg puta odlučio prekinuti meč i Dodson je uvjerljivo došao do pobjede.

Osim Johna, pobjedu je upisao i njegov brat Eric Dodson. Njemu su 23 sekunde bile dovoljne za pobjedu nokautom protiv Nicka Villara, a u glavnoj borbi večeri, Christine Ferea nokautirala je Taylor Starling nakon 47 sekundi borbe te je uspješno obranila titulu prvakinje u muha kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 01:00