K1 i Boks

(VIDEO) Joyce sedam kilograma teži od Duboisa, obojica izgledaju spremni za rat

Daniel Dubois i Joe Joyce
 screenshot/YouTube
Daniel Dubois i Joe Joyce izvagani su za svoj veliki sutrašnji okršaj

Sve je spremno za boksački meč koji svi fanovi, posebno oni u Velikoj Britaniji, s nestrpljenjem čekaju. Daniel Dubois i Joe Joyce, dva neporažena britanska teškaša, odradili su vaganje i spremni su ući u ring Church Housea u Westminsteru, gdje će se ovaj intrigantni meč održati.

Dubois, koji će u meč ući kao poprilično veliki favorit, imao je 110.6 kilograma, gotovo jednako kao za svoj posljednji meč. To je zapravo njegova standardna težina i tek u prvim mečevima karijere je nešto odstupao od nje.

Joyce je na vagu je stao s velikih 117.5 kilograma, što je otprilike težina na kakvoj je većinu karijere, ali i pet kilograma manje nego što je srebrni olimpijac iz Rio de Janeira imao u svom prošlom meču, kad je u srpnju savladao Michaela Wallitsha iz Njemačke. To je samo znak da se doveo u top formu i da se za najvažniji meč dosadašnje karijere pripremio na najbolji mogući način.

Joyce je inače visok 198 centimetara, dok je kod Duboisa dva manje. Ta je razlika kad su stali jedan preko puta drugog izgledala čak i više od toga. Što se tiče dosega, on je za pet centimetara veći kod Joycea, no tek u meču ćemo moći saznati hoće li to igrati ikakvu ulogu.

Linker
13. travanj 2024 20:17