Ostalo

(VIDEO) Legendarni Jerome Le Banner upisao novu pobjedu: Ugušio je srpskog borca Ivana Vićića

Jerome Le Banner vs. Ivan Vićić

 Twitter (caposa)
Iako je krajem prošle godine napunio 49. godinu života, legendarni Francuz i dalje aktivno nastupa

Jedan od pionira borilačkih sportova, naročito kickboxinga, ali i MMA-a, svakako je francuska legenda Jerome Le Banner.

111 kickboksačkih mečeva (86-22-2, 1 NC), šest boksačkih (6-0) i osam MMA borbi (5-3-0) bilanca su ovog 49-godišnjeg borca, a Jerome još uvijek ne planira stati.

Naime, Francuz je sinoć u Le Havreu nastupio na MMA GP eventu, a već u prvoj rundi pobijedio je srpskog borca Ivana Vićića (12-23-0). ''Submissionom'' (RNC) u prvoj rundi došao je do pobjede Jerome Le Banner i time je upisao svoju petu MMA pobjedu u karijeri. Neposredno nakon borbe, Le Banner se prvo verbalno zakačio s nekim iz Vićićeva tima, a Francuz je zatim i odgurnuo osobu s kojom se našao u raspravi. Teži konflikt uspješno je spriječen.

Vićić je pretrpio drugi poraz zaredom i ukupno 23. u karijeri. Treba napomenuti kako je Ivan iskusni regionalni borac koji je kavez dijelio s nekolicinom poznatih boraca, a Le Bannerovo ime svakako je najzvučnije u rezimeu ovog srpskog teškaša.

Nešto stariji domaći borilački fanovi Le Bannera pamte po meču s Cro Copom koji datira još iz 1996. godine. Tada 21-godišnji Mirko Filipović, doputovao je u Japan kako bi odradio profesionalni kickboksački debi, a iznenadio je svijet pobjedom nad borcem kao što je Le Banner. Bio je to početak velike Mirkove karijere, a Le Banner se još niz godina borio u kickboksu te je odradio pregršt mečeva.

Mike Bernardo, Ernesto Hoost, Sam Greco, Peter Aerts, Mark Hunt, Remy Bonjasky, samo neke su od legendi koje je ovaj francuski borac pobjeđivao tijekom svoje karijere. Posljednji kickboksački nastup odradio je 2019. godine, nokautiravši Viacheslava Datsika u drugoj rundi borbe.

Treba reći svaka čast 49-godišnjem Jeromeu, jer nevjerojatno je teško ostati tako dugo aktivan u borilačkom sportu, pogotovo kad se uzme u obzir na kojoj razini je nastupao velikim dijelom svoje karijere.

Kako je izgledao njegov meč protiv Ivana Vićića, možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
28. travanj 2024 02:03