K1 i Boks

(VIDEO) Kako ‘ubiti‘ nešto vremena petkom navečer? Pogledajte kako je Tyrone Spong nekoć žario i palio

Michael Duut vs. Tyrone Spong

 Screenshot (youtube, Glory)
Glory nas putem svog YouTube kanala podsjeća na najbolje trenutke ovog vrhunskog kickboksača

Kickboks kao sport možda ne uživa svoje najbolje dane, ali radi se o sportu koji je iznjedrio nebrojeno legendi borilačkog sporta. Među njih definitivno spada i Tyrone Spong.

36-godišnji Nizozemac surinamskih korijena više se ne bavi tim sportom, nego miksa MMA i boksačke nastupe. Kickboksački meč nije odradio od 2014. godine i poraza od Gokhana Sakija u meču za Gloryjevog prvaka poluteške kategorije. Spong se povukao iz kickboksa sa 107 pobjeda, sedam poraza i jednim remijem. Čak 73 pobjede upisao je nokautom, a Glory nas je odlučio podsjetiti na neke od najboljih.

Tyrone Spong bio je poznat po svojoj nevjerojatnoj udaračkoj snazi, a isticao se naročito dobrim boksačkim kombinacijama. To su dobro osjetili borci kao što su Remy Bonjasky, Nathan Corbett, Michael Duut, Peter Aerts i mnogi drugi.

Često bi jedan udarac bio dovoljan Spongu da okonča meč, a jako je opasan bio sa svojim krošeima. Već na samom početku Gloryjeve kompilacije možete vidjeti kako je lijevim krošeom nokautirao Corbetta, ali možda najimpresivniji nokaut upisao je protiv Michaela Dutta (2:15 u videu).

Nećemo vam dalje prepričavati što se sve nalazi u ovoj 3-minutnoj Gloryjevoj kompilaciji nazvanoj ''Tri minute Tyronea Sponga koji uništava svoje protivnika''. U opisu videa navedeno je da se radi o najboljim trenucima njegove kickboksačke karijere, ali to ipak ne može stati u video od samo tri minute. Međutim, kompilaciju se svakako isplati pogledati i stoga se udobno smjestite i uživajte.

Linker
30. travanj 2024 03:40