Regija

(VIDEO) Cro Cop nekoć je rušio velikane kickboksa: Pogledajte neke od najboljih trenutaka tih mečeva

Cro Cop vs. Mike Bernardo

 Screenshot (youtube, Glory)
Legendarni hrvatski borac iz Privlake nekoć je bio jedan od najstrašnijih boraca na svijetu

Nema puno boraca koji su uspjeli izgraditi legendarni status u dva različita borilačka sporta. Ipak, Mirko ''Cro Cop'' Filipović jedan je od takvih.

Umirovljeni hrvatski borac, 1996. godine stupio je na veliku scenu, porazivši Jeromea Le Bannera na K-1 Grand Prixu u Japanu. Tada 21-godišnji Mirko upoznao je Japan sa svojim vještinama i mogućnostima, ali novi kickboksački nastup u Japanu čekao je sve do 1999. godine.

Te godine padala su imena kao što su Mike Bernardo, Sam Greco, Musashi i Jan Nortje između ostalih. Ernesto Hoost pokazao se nepremostivom preprekom u finalu K-1 Grand Prixa.

U osmom mjesecu 2001. godine, Mirko je odradio svoj MMA debi, a njegova borilačka karijera narednih godina otišla je pretežno u tom smjeru. Ipak, stizao je Mirko kombinirati i kickboks još neko vrijeme, a svom rezimeu dodao je pobjede nad borcima poput Petera Aertsa, Marka Hunta, Remyja Bonjaskog, Boba Sappa itd.

Njegov kickovi, a naročito lijevi high kick koji je jedan od najkultnijih udaraca u tim sportovima, osvajali su japansku, ali i širu borilačku publiku. Kickboksače vještine jako dobro je implementirao i u svojim MMA borbama, a usvajanjem hrvačkih i parteraških tehnika, ''Cro Cop'' se pretvorio u jednog od najubojitijih boraca na svijetu.

Posljednji MMA meč odradio je početkom 2019. godine, a pobjedom nad Royjem Nelsonom, zaključio je svoj niz od deset uzastopnih pobjeda.

Što se kickboksa tiče, posljednji nastup odradio je 2014. godine, a slavio je protiv Jarrella Millera. Uspio je Mirko 2013. godine osvojiti i K-1 Grand Prix koji se tada održao u Zagrebu, a time je okrunio i svoju kickboksačku karijeru.

Legende poput Mirka neće nikada biti zaboravljene u tim sportovima, a Glory je one mlađe (ali i starije) odlučio prisjetiti na neke od najboljih Mirkovih kickboksačkih trenutaka.

Unutar videa nalaze se isječci sjajnih pobjeda kao što su one nad Remyjem Bonjaskym, Musashijem, Mikeom Bernardom itd. S obzirom da više nemamo priliku gledati Mirka unutar borilišta, ovakvi videi izuzetno su dragocjeni i ne smiju se propustiti.

Zato pokrenite video pri dnu teksta i uživajte.

Linker
18. travanj 2024 08:06