Regija

‘El Animal‘ protiv ‘King Konga‘? Hrgovićevi promotori zagolicali su maštu fanovima

Filip Hrgovic

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Puno je nagađanja oko idućeg protivnika koji će se suprotstaviti Filipu Hrgović

Veliku godinu očekuje Filip Hrgović, ali i njegovi fanovi. ''El Animal'' nakon prošlog nastupa izjavio je kako mu je dosta lakih mečeva, protiv niskorangiranih protivnika. Njegovi promotori, braća Sauerland, ali i Eddie Hearn, najavili su kako se spremaju velike stvari za našeg ponajboljeg boksača.

Razni protivnici spominjali su se u kombinacijama s Hrgovićem. Zhilei Zhang i Joseph Parker neka su od najzvučnijih, no od danas, Luis Ortiz također je u igri. 42-godišnji Kubanac sinoć je savladao Charlesa Martina, nokautom u šestoj rundi. Prema poznatim informacijama, pobjednik tog meča, dobit će priliku nastupati u IBF-ovom eliminatorskom meču za idućeg izazivača. To će dakle biti Luis Ortiz, a Filip Hrgović kao trećerangiran IBF-ov izazivač, mogao bi biti njegov protivnik.

Naime, braća Sauerland putem svog Instagram profila, podijelili su vrlo zanimljive informacije nakon sinoćnje Ortizove pobjede. Prema njihovoj objavi na Instagramu, Ortiz je pristao na meč protiv ''El Animala'', a borba bi trebala uistinu poslužiti kao IBF-ov finalni eliminator.

Poznati ESPN-ov novinar Mike Coppinger, putem Twittera napisao je kako bi rado gledao Ortiza protiv Andyja Ruiza, Josepha Parkera ili Joea Joycea. Braća Sauerland osvrnuli su se na taj ''tvit'' te su još jednom ubacili Hrgovića u konkurenciju.

''On (Ortiz) se mora boriti protiv Filipa Hrgovića, ako želi odraditi finalni eliminator.''

Bila bi to uistinu velika stvar za našeg boksača. Luis Ortiz posljednjih nekoliko godina pripada samom vrhu teške kategorije. Trenutno je desetorangirani teškaš svijeta prema Boxrecu. 33 pobjede, dva poraza i dva ''no contesta'' njegov su učinak u bogatoj profesionalnoj karijeri. Deontay Wilder jedini je boksač koji ga je uspio pobijediti.

Linker
08. travanj 2024 23:16