K1 i Boks

(VIDEO) ‘Lijevim krošeom ‘brisao‘ je najbolje kickboksače svijeta‘: Glory odao počast Alexu Pereiri

Alex Pereira vs. Dustin Jacoby

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolja kickboksačka organizacija s ponosom se prisjetila svog bivšeg prvaka i novog UFC-ovog prvaka

Alex Pereira - ime je 35-godišnjeg brazilskog borca koji je nedavno zaslužio status jednog od najvećih boraca u ovom stoljeću. Da, neki će reći da se radi o pretjerivanju, ali malo je boraca koji se mogu pohvaliti njegovim postignućima.

Borac nadimka ‘‘Poatan‘‘ (‘Ruke od kamena‘) dugi niz godina bio je po mnogima najbolji kickboksač svijeta, a zatim se odlučio preći u MMA. Godinu dana trebalo mu je da od debija u UFC-u dogura do titule prvaka u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Pereira je do pojasa došao nokautiravši Israela Adesanyu koji je u tom trenutku bio jedan od najdominantnijih UFC-ovih prvaka.

Istina i da je Pereira preskočio neke stepenice te da mu je UFC izlazio u korist s protivnicima koji mu stilski odgovaraju, ali svejedno, Pereira je nevjerojatnom brzinom došao do najveće titule u MMA-u. Ali osvrnimo se na malo i na njegove kickboksačke uspjehe.

‘‘Poatan‘‘ je držao Gloryjevu titulu prvaka u srednjoj kategoriji, a uspješno ju je obranio čak pet puta i to ga čini rekorderom kategorije. Početkom 2021. godine dodatno je ispisao povijest. Pereira je odlučio napasti titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, porazio je Artema Vakhitova i postao je prvim borcem u povijesti koji je istovremeno držao titule u dvama težinskim kategorijama unutar Gloryja.

Već u revanšu protiv Vakhitova, Pereira je izgubio titulu većinskom odlukom sudaca, a to je bio je ujedno i njegov posljednji nastup u Gloryju. Nakon toga je potpisao ugovor s UFC-om i nastavio nizati sjajne rezultate.

Glory ga ipak nije zaboravio, a sjajnom kompilacijom odlučili su nas prisjetiti nekih njegovih spektakularnih nokauta koje je upisao svojim najjačim oružjem - lijevim krošeom.

‘‘UFC-ov prvak Alex Pereira BRIŠE najbolje kickboksače svijeta svojim lijevim krošeom‘‘, naziv je Gloryjevog videa.

Radi se o zbilja sjajnoj kompilaciji koja vrhunski prezentira koliko je Pereira ubojit sa svojim lijevim krošeom. Među nokautima našao se i onaj iz 2014. godine koji je upisao u Zagrebu. Pereira je tada nokautirao Dustina Jacobyja, borca koji trenutno također nastupa u UFC-u.

Ali nema smisla da vam nokaute opisujemo, najbolje je da sve pogledati sami. Video je pri dnu tekstu, pokrenite ga i uživajte u majstorijama ‘‘Poatana‘‘.

Linker
14. travanj 2024 09:44